Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Διακόσμηση σπιτιού με μικρές αλλαγές αλλά εξαιρετικό αποτέλεσμα

Διακόσμηση Σπιτιού: με Μεγάλες ή Μικρές Αλλαγές

Ένα νέο σπίτι είναι ένας κενός καμβάς, που σας δίνει την ευκαιρία να μεταμορφώσετε κάθε δωμάτιο σε ένα χώρο με προσωπικότητα τον οποίο θα λατρέψετε.

 

Βαψιμο σπιτιου

 

Είτε είστε κουρασμένοι από τον παλιό χώρο σας, είτε πρόκειται να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, η διακοσμηση σπιτιου είναι επιτακτική ανάγκη για να προσθέσετε ζεστασιά και γοητεία. Δοκιμάστε να κάνετε μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σας, μαζί με άλλες μικρότερες, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.


Κάνοντας Μεγάλες Αλλαγές

1. Βάψτε τους τοίχους σας.

Εάν μένετε σε ένα νοικιασμένο σπίτι, ίσως δεν σας επιτρέπετε να κάνετε αλλαγές στα χρωματα τοίχων. Ωστόσο, εάν μπορείτε, δώστε νέο χρώμα στους τοίχους σας. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να φρεσκάρετε το χώρο και να προσθέσετε πινελιές ενδιαφέρουσες και ελκυστικές. Επιλέξτε ένα χρώμα που σας εκφράζει και ταιριάζει στο χώρο σας. Εάν είστε πληθωρικοί και κεφάτοι τύποι, σκεφτείτε την επιλογή χρωμάτων όπως χρυσό κίτρινο ή φωτεινό πράσινο. Εάν πάλι είστε ήρεμοι και «χαλαροί» τύποι, μια απόχρωση του γκρι ή του μπλε θα μπορούσε να σας ταιριάζει καλύτερα.

Το βάψιμο του σπιτιού δεν είναι μόνιμο, έτσι μπορείτε να αισθάνεστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με τα χρώματα μέχρι να βρείτε ένα αποτέλεσμα που θα αγαπήσετε .
Μην φοβάστε να δοκιμάσετε διάφορα χρώματα και να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων σε όλο το σπίτι σας, αν πάλι, θέλετε να αποφύγετε τους συνδυασμούς χρωμάτων μια καλή εναλλακτική είναι να βάψετε κάθε δωμάτιο με ένα διαφορετικό χρώμα .
Εάν δεν είστε έτοιμοι να βάψετε ένα ολόκληρο το σπίτι ή ένα ολόκληρο δωμάτιο, δοκιμάστε να βάψετε ένα μόνο τοίχο. Επιλέξτε να βάψετε τη πλευρά του δωματίου που τραβά περισσότερο την προσοχή σας με ένα φωτεινό ή χαρούμενο χρώμα που ταιριάζει ντεκόρ σας.

 

 

διακοσμηση σαλονιου


2. Δοκιμάστε να κάνετε αλλαγές στα έπιπλα σας.

Τα έπιπλα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της διακόσμησης.

Εάν δεν έχετε πολλά έπιπλα στο σπίτι σας ή τα έπιπλα σας είναι παλιά, εξετάστε το ενδεχόμενο κάποιων νέων επίπλων. Επιλέξτε αναπαυτικά κομμάτια σε χρώματα και στυλ που ταιριάζουν με την προσωπικότητά σας. 


• Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό από ό, τι σας προτείνουν σε κάποιο κατάστημα. Επιλέξτε έπιπλα που δείχνουν πραγματικά την προσωπικότητά σας, θα ταιριάζουν στο χώρο σας καλύτερα από ό, τι ένα «βαρετό» μοντέλο που απλά είναι σε προσφορά.
Τολμήστε να συνδυάσετε έπιπλα ανόμοια μεταξύ τους. Αν μη τι άλλο, προσπαθήστε να μετακινήσετε τα έπιπλά σας σε νέες τοποθεσίες και δείτε την πρακτική και αισθητική διαφορά που θα προκύψει. Πιθανών να καταλήξετε σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα και να εξοικονομήσετε χρήματα από νέες αγορές επίπλων.
• Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε πολύ όμορφα έπιπλα από καταστήματα μεταπώλησης, με ένα απλό φρεσκάρισμα βερνικιού ή βάφοντας τα με χρώματα κιμωλίας θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Εάν τα έπιπλα που έχετε σας αρέσουν αλλά θα θέλατε να τους δώσετε νέα πνοή ή δεν μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για νέα έπιπλα, μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα κάνοντας μια νέα τεχνοτροπία. Το chalk paint ή οι τεχνοτροπίες αναπαλαίωσης είναι πολύ καλές προτάσεις ανανέωσης των επίπλων σας. 
Η πρόταση ανανέωσης των επίπλων σας είναι ιδανική και για τα ντουλάπια στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Δοκιμάστε να βάψετε τα ντουλάπια με ένα νέο χρώμα. Ένα τολμηρό, χαρούμενο χρώμα θα κάνει σίγουρα τη διαφορά.  Επιλέξτε και βάψτε μόνο μερικά στοιχεία του επίπλου π.χ.  συρτάρια  ή  πόρτες ντουλαπιών ...  τα έπιπλα θα δείξουν  σαν καινούργια   και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα.  

 

 

διακοσμηση επιπλα

 

 

3. Χρησιμοποιήστε όμορφα έπιπλα αποθήκευσης.

Είτε είστε απίστευτα οργανωμένοι ή δυσκολεύστε να απομακρύνετε αγαπημένα σας αντικείμενα, σχεδόν ο καθένας έχει πράγματα που χρειάζεται να αποθηκεύσει . Αντί να τα σπρώχνετε κάτω από ένα κρεβάτι ή στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όμορφα έπιπλα αποθήκευσης. Ψάξτε για κονσόλες, παπουτσοθήκες ή κομψούς μπουφέδες με ράφια και κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους Έτσι θα πετύχετε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Αισθητική και Τάξη.

Κάνοντας Μικρές Αλλαγές 

 

Διακοσμηση τοιχου

1. Κρεμάστε στους τοίχους κάποιο έργο τέχνης, όμορφους πίνακες ή κομψούς καθρέπτες

Όταν διακοσμείτε τους τοίχους σας με «έργα τέχνης», το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Επιλέξτε ωραία χρώματα ή θέματα που σας αρέσουν όπως η φύση, σπορ, αφηρημένη τέχνη.... Συνδυάστε τα με πρωτότυπες κορνίζες και στη συνέχεια, κρεμάστε τα σε όλο το σπίτι σας. Ένας γυμνός τοίχος είναι συνήθως βαρετός και ψυχρός, προσπαθήστε να του δώσετε πνοή.

• Λάβετε υπόψη σας ότι μπορείτε να βάψετε τις κορνίζες που ήδη έχετε σε χρώματα που να ταιριάζουν με τα «έργα τέχνης» ή τα έπιπλά σας. Για γρήγορα και άψογα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε σπρέι σε χρώματα Ral, μεταλλικά ή τεχνοτροπίες.
• Μπορείτε να αγοράσετε απίστευτα  οικονομικές αφίσες διάσημων ζωγράφων, καθιστώντας εύκολο να προσθέσετε πολλά «έργα τέχνης» στο σπίτι σας.
• Επιλέξτε καθρέπτες σε χρώματα και σχήματα της προτίμησης σας.
Τοποθετείστε τους στο κατάλληλο σημείο ώστε να κάνουν «παιχνίδια» με το φωτισμό και να δίνουν βάθος στο χώρο σας.


2. Προσθέστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Για να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά ιδιότυπο και ελκυστικό, προσθέστε φωτογραφίες σας από δικές σας αγαπημένες στιγμές, ταξίδια, ανθρώπους και τοποθεσίες. Μπορείτε να εκτυπώσετε μεγάλες φωτογραφίες από διαφορετικές εμπειρίες της ζωή σας και να τις κρεμάσετε κεντρικά στους τοίχους σας, ή μπορείτε να εκτυπώσετε μικρά αντίγραφα και να τα τοποθετήσετε σε όρθια πλαίσια γύρω από το σπίτι σας. Είναι πολύ αναζωογονητικό ενώ χαλαρώνετε στο σαλόνι σας να περιστοιχίζεστε από όμορφες αναμνήσεις.
Μπορείτε να βρείτε οικονομικές κορνίζες για τις φωτογραφίες σας, σε διάφορα σχέδια και στη συνέχεια να τις βάψετε σε χρώματα που να ταιριάζουν με το εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

3. Προσθέστε «άστατα» ράφια

Τα «άστατα» ράφια είναι μικρές σειρές από ράφια που συνδέονται απευθείας στο τοίχο σας, επιτρέποντάς σας να κρεμάσετε ενδιάμεσα υπέροχα κάδρα και να δημιουργήσετε ένα πραγματικό πρωτότυπο αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία ή μπιχλιμπίδια! Προσθέστε στα ράφια γυάλινα διάφανα βάζα λουλουδιών, αναμνηστικά από τα ταξίδια σας και άλλα όμορφα πράγματα που ταιριάζουν με την εσωτερική διακόσμηση σας.

 

Χρωματιστά ή λευκά, τα  ράφια είναι υπέροχη πρόταση διακόσμησης για το μπάνιο και τη κουζίνα με ιδιαίτερα πρακτική αξία. Στο μπάνιο μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείτε τακτικά, τις κολόνιες σας ή ακόμη και τις πετσέτες σας. Ενώ στη κουζίνα είναι ο κατάλληλος χώρος για βιβλία μαγειρικής ή όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα.

 

 

Φωτισμος σαλονιου

 

 

4. Χρησιμοποιήστε δημιουργικό φωτισμό

Ο κεντρικός φωτισμός μπορεί να καλύπτει τις πρακτικές ανάγκες του σπιτιού σας, αλλά συνήθως στερείται  ενδιαφέροντος και προσωπικότητας. Πειραματιστείτε με το φωτισμό για να δημιουργήσετε νέες διακοσμητικές εκδοχές. Επιπλέον του κεντρικού, συμπληρώσετε με μικρές πηγές φωτισμού σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. Θα δώσουν μια νέα διάσταση στο χώρο δημιουργώντας σκιές και στυλ. Αν σας αρέσουν τα μαστορέματα μπορείτε να αγοράσετε παλιά φωτιστικά και να τα βάψετε σε χρώματα που ταιριάζουν στη διακόσμηση σας. Μια καλή πρόταση είναι και η χρήση σπρέι βαφής ή επίσης μπορείτε να τα καλύψτε με ύφασμα και να τους δώσετε μια νέα και φρέσκια εμφάνιση.

 

Διακοσμηση κουρτινεσ


5. Κρεμάστε νέες κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι ένα από τα στοιχεία του σπιτιού που σπάνια αξιοποιούνται. Συνήθως επιλέγονται απλές λευκές ή ελαφρώς μπεζ κουρτίνες κυρίως για πρακτικούς λόγους. Προτιμήστε κουρτίνες με άφθονο χρώμα ή μοτίβο για να φωτίζουν το δωμάτιό σας. Για χώρους που θα θέλατε ημίφως (όπως ένα υπνοδωμάτιο), μπορείτε να προσθέσετε τις κουρτίνες σε σκούρες αποχρώσεις για να περιορίσετε το έντονο φως. Εάν πάλι θέλετε ο χώρος να φανεί μεγαλύτερος, επιλέξτε ανοικτά παλ χρωματα και απαλής υφής κουρτίνες.

 

 

Διακοσμηση χαλια

 

6. Επιλέξτε τα κατάλληλα χαλιά

Ο σκοπός των χαλιών έχει διττό χαρακτήρα: να καλύψουν πατώματα που είναι παλιά ή ταλαιπωρημένα και να προσθέσουν χρώμα και ζεστασιά στο σπίτι. Τοποθετώντας χαλιά στα κενά διαστήματα του σπιτιού σας το κάνετε να φαίνεται γεμάτο από έπιπλα και πιο «ζεστό», ακόμη και όταν είναι λίγο γυμνό. Βρείτε  χαλιά σε χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν με τη διακόσμηση σας ή να συνδυάζονται αρμονικά, γιατί η αλήθεια είναι ότι εάν ταιριάζουν πάρα πολύ , το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λίγο «βαρετό». Χαλιά μπορείτε να τοποθετήσετε σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας και του μπάνιου σας, απλά πειραματίστε.

 

Λευκά είδη προσφορές

 


Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, εκεί περνάμε τις πιο όμορφες αλλά και σημαντικές στιγμές της ζωής.

Γι' αυτό φροντίζουμε να μας προσφέρει την ομορφιά που μας εκφράζει. Τρόποι για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας υπάρχουν πολλοί και διακοσμητικές συμβουλές άλλες τόσες. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάσαμε απλές και πρακτικές προτάσεις που όμως έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Εάν επιθυμείτε διακοσμητικές συμβουλές εστιασμένες στο δικό σας χώρο, η σύμβουλος διακόσμησης Βασιλική είναι πάντα στη διάθεση σας για να σας τις προσφέρει. Ελάτε στο κατάστημα μας
Α.Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6815018.


8.000 προϊόντα, διακοσμητικές και τεχνικές συμβουλές είναι στη διάθεση σας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa