Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Τα ξύλινα έπιπλα & τα μυστικά φροντίδας τους

Τα ξύλινα έπιπλα & τα μυστικά φροντίδας τους

Φροντιδα ξυλινων επιπλων

 

Τα ωραία έπιπλα είναι μια πολύτιμη επένδυση για κάθε σπίτι και γραφείο. Για να τα διατηρήσετε λοιπόν όμορφα και υγιή για εσάς αλλά και ως «κληρονομιά» για τις επόμενες γενιές σας παρουσιάζουμε βασικές συμβουλές φροντίδας.

Απλές Αλήθειες & Μύθοι που δίνουν στα ξύλινα έπιπλα σας διαχρονικότητα και υψηλή αισθητική.

11 ΝΑΙ

01. Ναι στη χρήση τραπεζομάντηλων.

Μια απλή και κλασσική μέθοδος, η φροντίδα των ξύλινων επίπλων σας μπορεί να γίνει απλά με την τοποθέτηση τραπεζομάντηλων που προστατεύουν τα τραπεζάκια από λεκέδες υγρών ή γρατζουνιές.

02. Ένας πρακτικός και οικονομικός τρόπος, χρησιμοποιήστε προστατευτικές βάσεις για να ακουμπάτε τα διάφορα αντικείμενα πάνω στα ξύλινα έπιπλα αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία μικρών γρατζουνιών π.χ από κλειδιά.

03. Η θερμότητα μπορεί να βλάψει το φινίρισμα του ξύλου. Όταν σερβίρετε ζεστά πιάτα ή ποτήρια, πάντα να χρησιμοποιείτε προστατευτικές βάσεις (σουβέρ ή σουπλά)

04. Για τη φροντίδα των ξύλινων επίπλων σας, σκουπίστε πάντα και γρήγορα την υγρασία, από την επιφάνεια τους. Στεγνώστε την με ένα μαλακό πανί.

05. Εάν έσταξε κερί πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι ή οποιοδήποτε ξύλινο έπιπλο, αφήστε το να κρυώσει και να σκληρύνει. Στη συνέχεια τοποθετήστε, για κάποιο διάστημα, ένα παγάκι πάνω στο κερί.

Το κερί μπορεί τώρα να αφαιρεθεί εύκολα. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να το αφαιρέσετε απαλά. Γυαλίστε το ξύλινο έπιπλο σας με κρέμα επίπλων και καθαρό ύφασμα.

06. Για γρήγορες διορθώσεις μικρών γρατζουνιών ή γδαρσιμάτων χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο ή ένα κηρόστοκο στο χρώμα του ξύλου που είναι το έπιπλο σας.

07. Για λίγο μεγαλύτερες ζημιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στόκο ξύλου νερού. Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις ξύλου.

08. Κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά για τυχόν τριξίματα των ξύλινων κρεβατιών σας. Είναι μήνυμα ότι οι αρθρώσεις τους έχουν χαλαρώσει και χρειάζονται επισκευή.

Όσο πιο γρήγορα ασχοληθείτε τόσο πιο μικρή θα είναι η ζημιά και πιο γρήγορη και ανώδυνη η αποκατάσταση της.

09. Οι γυάλινες βάσεις προστατεύουν τα ξύλινα έπιπλα σας ωστόσο συχνά παγιδεύετε υγρασία μεταξύ του γυαλιού και του ξύλου.

Για αυτό, τοποθετείστε μικρά σιλικονούχα βεντουζάκια ώστε να ανασηκωθεί η γυάλινη επιφάνεια, να επιτρέπει στον αέρα να περνάει για να μπορεί να αναπνέει το ξύλο.

10. Εάν πρόκειται να αγοράσετε έπιπλα αντίκες ή γενικότερα παλιά έπιπλα, ρίξτε μια ματιά στο πίσω μέρος, στο εσωτερικό και στο κάτω μέρος των συρταριών του επίπλου.

Πολλές φορές η πραγματική ποιότητα του επίπλου φαίνεται εκεί και όχι στην εξωτερική του εμφάνιση.

11. Εάν παρατηρήσετε κάτω ή γύρω από κάποιο έπιπλο ή κορνίζα σκόνη συγκεντρωμένη (μικροί λόφοι) τότε πρέπει να κάνετε άμεσα πλήρη έλεγχο του επίπλου και αν ανακαλύψετε μικρές τρυπούλες αυτό σημαίνει ότι έχει προσβληθεί από σαράκι. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται άμεσα θεραπεία πριν καταστραφεί όλο το έπιπλο σας.

03 ΜΗΝ

01. Μη χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά (με αμμωνία) για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα.

02. Μη χρησιμοποιείτε γυαλιστικά που περιέχουν αλκοόλη. Η χρήση της αλκοόλη ενδέχεται να χαλάσει το φινίρισμα της ξύλινης επιφάνειας.

03. Μην τοποθετείτε τα ξύλινα έπιπλα σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου θερμαίνουν την επιφάνεια του ξύλου και κατά επέκταση το φινίρισμα του, προκαλούν ξεθώριασμα και με την πάροδο του χρόνου καταστροφή.

Το στεγνό – αφυδατωμένο ξύλο μπορεί να συρρικνωθεί, ενώ στην επιφάνεια του να προκληθούν ρωγμές.

προϊόντα φροντιδας

Δώστε στα ξύλινα έπιπλα σας χρώμα και φροντίδα επιλέγοντας τα  κατάλληλα προϊόντα και αυτά θα σας ανταμείψουν με την λάμψη και φυσική ομορφιά τους. 

Χρειάζεστε τεχνικές  πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος; Επικοινωνήστε μαζί  μας στο 210 6815018 ή  επισκεφτείτε μας   Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa