Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Μονωτικά υλικά για μονώσεις - στεγανοποιήσεις ταρατσών & τοίχων / Μόνωση και στεγάνωση χρήσιμες οδηγίες

Μόνωση και στεγάνωση χρήσιμες οδηγίες

μονωση στεγανωση οδηγιες

 

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής μονωτικού σε ταράτσες
 

Με την σωστή επιλογή και εφαρμογή ενός μονωτικού επιτυγχάνεται υγρομόνωση αλλά και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου μειώνοντας το κόστος ψύξης.
 

Για να εφαρμόσουμε σωστά ένα  ελαστομερές μονωτικό  ταρατσών,  ώστε  να  επιτύχουμε το μέγιστο της απόδοσης του, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας εάν :
1. Η  επιφάνεια είναι καινούργια ή έχει να βαφτεί πάνω από 10-15 χρόνια  
2.  Η επιφάνεια έχει ξαναβαφτεί πρόσφατα

 

1. Επιφάνεια της ταράτσας  είναι καινούργια ή άβαφτη τα τελευταία 10-15 χρόνια
   Καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια  πάρα πολύ καλά με τη βοήθεια ξύστρας και συρματόβουρτσας με νερό ή και πλυστικού μηχανήματος. 
   Την επόμενη μέρα και εφόσον η επιφάνεια είναι στεγνή, περνάμε 1 στρώση αστάρι διαλύτη DUR σε αραίωση 50% με White spirit ή αστάρι Μικρονιζέ νερού σε αραίωση 50% νερό.
    Μετά από 3 ώρες ή την επόμενη μέρα, πάντα σε στεγνή επιφάνεια, περνάμε 2 στρώσεις  ελαστομερές  μονωτικό ταρατσών, με μεταξύ τους χρονική απόσταση τουλάχιστον 8 ωρών. Η πρώτη στρώση μπορεί να αραιωθεί 10% κατ’ όγκο με νερό.

2. Επιφάνεια πρόσφατα ξαναβαμμένη (φρεσκάρισμα / ανανέωση)
    Εάν υπάρχουν σαθρά σημεία τα ξεφλουδίζουμε.
    Καθαρίζουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια με χρήση πλυστικού ή βούρτσας με νερό.
    Περνάμε τοπικά αστάρι διαλύτη DUR  ή νερού Μικρονιζέ  στα ξεφλουδίσματα. Εάν τα ξεφλουδίσματα είναι πολύ μικρά ή λίγα, μπορούμε να τα ασταρώσουμε με το ίδιο το μονωτικό αραιωμένο 20% κατ΄όγκο με νερό.
    Μετά από 3 ώρες ή την επόμενη μέρα περνάμε 1 παχιά στρώση ελαστομερές μονωτικό ταρατσών

Βαψιμο σπιτιουΧρήσιμες Συμβουλές

Η εφαρμογή των υλικών θα πρέπει να γίνεται πρωινές ώρες ώστε να επιτευχθεί οικονομία υλικού και καλύτερη πρόσφυση
Επιφάνειες σε υψηλές θερμοκρασίες   φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Η εφαρμογή των υλικών μπορεί να γίνει με ρολό ή με φαρδύ πινέλο (πατρόγκα). Το πλεονέκτημα του ρολού είναι η ευκολία εφαρμογής του υλικού, ωστόσο με την πατρόγκα επιτυγχάνεται καλύτερη διείσδυση και πρόσφυση του υλικού στις ανώμαλες επιφάνειες.
Εάν υπάρχουν ρωγμές, συνίσταται το άνοιγμα τους με αιχμηρό εργαλείο, επιμελής καθαρισμός τους από σκόνη, αστάρωμα με Sika primer 3N και γέμισμα με πολυουρεθανική μαστίχα Sikaflex Construction ή Sikaflex 11 FC.
Εάν ανάμεσα στα στάδια εφαρμογής του υλικού βρέξει, αφήνουμε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά και προχωράμε στο επόμενο στάδιο.
Μετά την εφαρμογή του μονωτικού η επιφάνεια δεν θα πρέπει να βραχεί για τουλάχιστον 6 ώρες.
Η επιφάνεια μπορεί να πατηθεί μετά από 24 ώρες.

 

 

 

Εάν χρειάζεστε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη στεγανοποίηση της ταράτσας σας ή γενικότερα τη μόνωση του σπιτιού σας,
μπορείτε να μας επισκεφτείτε
Α.Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι. Τηλ 210 6815018.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa