Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Μπαρόκ στυλ διακόσμησης για τους λάτρεις της πολυτέλειας

Μπαρόκ στυλ διακόσμησης για αίσθηση μεγαλείου

Αφιέρωμα στους λάτρεις της μπαρόκ διακόσμησης & της πολυτέλειας

διακοσμηση μπαροκ

Η διακόσμηση σπιτιού σε στυλ μπαρόκ έχει ως σκοπό της να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα δέους και μεγαλείου, την αίσθηση της πολυτέλειας, του κύρους, της υπερβολής και της υπεροχής.

Κάθε στοιχείο που επιλέγετε θα πρέπει να συμβάλλει και να επαυξάνει το αποτέλεσμα αυτό.

Για να επιτευχθεί αυθεντική διακόσμηση μπαρόκ θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις έντονες αντιθέσεις επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα, υφάσματα, έπιπλα αλλά και διακοσμητικά στοιχεία που βρίσκονται στο χώρο.     

Για τους λάτρεις της μπαρόκ διακόσμησης παρουσιάζουμε μερικές διακοσμητικές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν σχετικά εύκολα στα σύγχρονα σπίτια που αγαπούν την πολυτέλεια.

Επίσης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε δωμάτιο μπορεί να έχει τη δική του προσωπικότητα.

διακοσμηση μπαροκ

 

Σκεφτείτε λοιπόν σαν εναλλακτική να δώσετε μπαρόκ στυλ μόνο στη κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι ή το χωλ είτε ακόμη μόνο στη κουζίνα.

Χρώματα

Η μπαρόκ διακόσμηση προτιμά χρώματα επιβλητικά όπως το βαθύ κόκκινο, μπλε, σκούρο πράσινο, καφέ και μαύρο. Ακόμη και όταν επιλέγονται απαλές αποχρώσεων, οι πινελιές χρυσού ή ασημί χρώματος δίνουν μια νότα πολυτέλειας.

Τα επιβλητικά χρώματα της μπαρόκ διακόσμησης επιλέγονται τόσο για το βάψιμο τοίχων αλλά και για τα υφάσματα επίπλωσης και τις κουρτίνες.

διακοσμηση μπαροκ

 

Υφάσματα-Ταπετσαρίες

Τα υφάσματα δεν έχουν μόνο ζωηρά έντονα χρώματα αλλά είναι και βαριά όπως το βελούδο ενισχύοντας την υπερβολή και την αίσθηση της υπεροχής.

Όπως τα υφάσματα έτσι και οι ταπετσαρίες, μονόχρωμες ή με έντονα λουλούδια κυριαρχούν επιβλητικά στο χώρο.

 

Έπιπλα

Τα έπιπλα είναι επιβλητικά, άνετα με καμπύλες. Οι δε κρεβατοκάμαρες είναι μεγάλα σκαλιστά ξύλινα κρεβάτια ή και σιδερένια.

 

Διακοσμητικά στοιχεία

Μη φοβηθείτε τις υπερβολές, άλλωστε αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διακόσμησης μπαρόκ.

 

 διακοσμηση μπαροκ

Καθρέπτες

Απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης. Μικροί ή μεγάλοι θα πρέπει να είναι εντυπωσιακοί με περίτεχνες κορνίζες, κατά προτίμηση σε χρυσό ή ασημί.

Φωτιστικά

Εντυπωσιακά φωτιστικά ή γυάλινοι πολυέλαιοι συμπληρώνουν απόλυτα την αρχοντική αίσθηση της μπαρόκ διακόσμησης.

 διακοσμηση μπαροκ

  

 Λίγα λόγια για το μπαρόκ

Το ύφος του Μπαρόκ 1600 – 1750 αποτέλεσε ένα νέο τρόπο έκφρασης που γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας και εξαπλώθηκε σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαρακτηρίστηκε από ένα έντονο δραματικό και συναισθηματικό στοιχείο, ενώ εφαρμόστηκε κυρίως στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τη μουσική, αλλά συναντάται παράλληλα και στη λογοτεχνία ή τη ζωγραφική.
Σκοπός του μπαρόκ είναι να εντυπωσιάσει και να εξυψώσει τον άνθρωπο μέσα από τα πάθη και τα συναισθήματά του.

 διακοσμηση μπαροκ

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa