Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Τεχνικές συμβουλές για Βάψιμο / Οικολογικά χρώματα: Τι θα πρέπει να γνωρίζω για αυτά;

Οικολογικά χρώματα: Τι θα πρέπει να γνωρίζω για αυτά;


   Τι είναι Οικολογικά χρώματα

Με τον όρο Οικολογικά χρώματα αναφερόμαστε σε αυτά που σε όλα τα στάδια της ζωής τους (από την εξόρυξη α΄ υλών, την παραγωγή, τη διανομή, τη χρήση και την εφαρμογή έως και την τελική διάθεση τους στο περιβάλλον) ρυπαίνουν ελάχιστα το περιβάλλον.

Τα εγκεκριμένα οικολογικά χρώματα φέρουν το σύμβολο της Μαργαρίτας για την ΕΕ, Μπλε Άγγελο για τη Γερμανία και το NF Environmental για τη Γαλλία.

Όλα τα οικολογικά χρώματα είναι νερού. Όμως, όλα τα χρώματα νερού δεν είναι οικολογικά.

Επίσης υπάρχουν οικολογικά προϊόντα που συνδυάζουν και άλλες ιδιότητες όπως υποαλλεργικές και αντιμικροβιακές.

 

                 Γιατί να προτιμήσω οικολογικά χρωματα

Τα οικολογικά χρώματα στη σύνθεση τους περιέχουν χαμηλά ποσά πτητικών διαλυτών (VOC) σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ, βαρέων μετάλλων, καρκινογόνων και τοξικών ουσιών.

Κατά επέκταση είναι σχεδόν άοσμα, φιλικά στο χρήστη και επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.
 

          Ενδιαφέρουσες πληροφορίες


• Η τιμή των οικολογικών χρωμάτων: Όπως συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα έτσι και στα οικολογικά μπορείτε να βρείτε φθηνές σειρές ή και ακριβότερες. Στην πραγματικότητα υπάρχουν οικολογικές σειρές χρωμάτων που είναι πιο φθηνές από τις συμβατικές.

Ποιότητα: Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, πλέον τα οικολογικά χρώματα είναι ποιοτικά ισάξια με τα συμβατικά, παρέχοντας μεγάλη καλυπτικότητα, απόδοση υλικού και αντοχή στο πλύσιμο. Πρόσθετες ιδιότητες όπως εσωτερικής ή εξωτερικής χρήσης κα ποικίλλουν αναλόγως της σειράς που θα επιλέξετε.

Ποικιλία προϊόντων: Σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν οικολογικά πλαστικά (για τοίχους), ριπολίνες (για μεταλλικές και ξύλινες επιφάνειες), βερνίκια (για έπιπλα και πατώματα) και αστάρια, εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης. Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα με εξειδικευμένες ιδιότητες π.χ. αντισκωριακά που θα βρείτε μόνο σε συμβατικές σειρές.

Αποχρώσεις: Τόσο στην ποικιλία τους όσο και στην ποιότητα τους είναι εφάμιλλες των συμβατικών χρωμάτων.

Εφαρμογή : Η εφαρμογή τους είναι τόσο απλή όσο ενός συμβατικού χρώματος.

Διαθεσιμότητα: Πλέον είναι πολύ εύκολο να βρείτε οικολογικά χρώματα ακόμη και σε μικρές πόλεις.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa