Μήπως ήρθε η ώρα να βάψω τους εξωτερικούς τοίχους

βαψιμο εξωτερικων τοιχων

 

 

Μήπως ήρθε η ώρα να βάψω τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού μου;

Μια συνηθισμένη απορία που έχουμε κάθε Σεπτέμβριο καθώς είναι ίσως ο πιο κατάλληλος μήνας για να βάψουμε το σπίτι μας εξωτερικά;
 

 

Χρειάζεται όμως πραγματικά βάψιμο;

Η απάντηση είναι εύκολη όταν οι τοίχοι παρουσιάζουν προβλήματα όπως ξεφλουδίσματα, αλλοίωση αποχρώσεων, υγρασία κοκ.
Ναι τότε χρειάζεται βάψιμο.

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι ενδείξεις που δηλώνουν ότι το κτίριο χρειάζεται βάψιμο διότι η υγιεινή του σπιτιού και των κατοίκων του υποφέρουν.

Τα εξωτερικά προβλήματα είναι πύλη εισόδου υγρασίας και ως εκ τούτου διάβρωσης δομικών υλικών του κτιρίου, μείωσης της ανθεκτικότητας της κατασκευής, αυξημένων εξόδων θέρμανσης, μεγαλύτερου κόστους αποκατάστασης ζημιών.

 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι εξωτερικοί τοίχοι χρειάζονται βάψιμο ακόμη και εάν δεν υπάρχουν έντονες ενδείξεις.

Οι εξωτερικοί τοίχοι των κτιρίων είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, την υγρασία, την περιβαλλοντική ρύπανση, σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, στις μεταβολές των καιρικών συνθηκών κοκ. Το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων έρχεται να προστατέψει τα κτίρια από όλους αυτούς τους παράγοντες, αυτός είναι ο βασικός σκοπός του. Ταυτόχρονα όμως, επιλέγοντας όμορφες αποχρώσεις και πετυχημένους συνδυασμούς, τα αναβαθμίζει και αισθητικά.

Για να παραμείνουν τα σπίτια «υγιή» χρειάζονται συστηματική φροντίδα. Αναλόγως της περιοχής, των συνθηκών που βρίσκεται ένα σπίτι ή γενικότερα ένα κτίριο, αλλά και των προϊόντων με τα οποία έχει βαφτεί, η επαναβαφή του θα πρέπει να γίνεται κάθε 5 με 10 χρόνια.

 

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα για εξωτερικούς τοίχους;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμβάλλει συστηματικά στην παραγωγή προϊόντων με ειδικές και εστιασμένες ιδιότητες που παρέχουν προστασία και φροντίδα. Στις μέρες μας τα πιο δημοφιλή είναι:

Αδιάβροχα χρώματα εξωτερικού χώρου
Τα αδιάβροχα χρώματα εξωτερικών χώρων λόγω της ειδικής σύνθεσής τους εξασφαλίζουν πολύ καλή αδιαβροχοποίηση των επιφανειών όπου εφαρμόζονται, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη μούχλας, τη δημιουργία σκασιμάτων, ξεφλουδίσματος, κιμωλίασης και άλλων παρόμοιων προβλημάτων.

Ενδεικτικά προϊόντα
Χρώμα εξωτερικού χώρου αδιάβροχο 100% Acrylic Smaltoplast Vechro

Χρώματα εξωτερικού χώρου σιλικόνης
Λόγω της σύνθεσής τους προστατεύουν τον υμένα του χρώματος από την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων ιδιαίτερα σε επιφάνειες με πρόβλημα υγρασίας. Θεωρούνται ιδανικά για περιοχές με υγρασία και ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ενώ προτείνονται ιδιαίτερα για την αναπαλαίωση ιστορικών και διατηρητέων κτιρίων.

Ενδεικτικά προϊόντα
Σιλικονούχο Χρώμα εξωτερικών τοίχων Smaltoplast Vechro

Θερμομονωτικά χρώματα εξωτερικού χώρου
Τα θερμομονωτικά χρώματα εξωτερικών χώρων προσφέρουν προστασία και μόνωση (θερμομόνωση και υγρομόνωση) στους εξωτερικούς τοίχους. Διατηρούν την ελαστικότητά τους ακόμη και σε ακραίες συνθήκες π.χ. από -20°C έως 80°C και καλύπτουν τέλεια τριχοειδή και μικρορωγμές, προσφέροντας εξαιρετική στεγάνωση από την υγρασία. Χάρη στα ειδικά τους πρόσθετα, προστατεύουν την επιφάνεια του φιλμ από τη μούχλα και τις πρασινίλες.

Ενδεικτικά προϊόντα
Θερμοπροστατευτικά & Μονωτικά Χρώματα Vivecryl Thermoelastic ΒΙΒΕΧΡΩΜ

 

Όμως και η αισθητική δίνει στο κτίριο αξία και προσωπικότητα!

Συνήθως επιλέγουμε χρώματα και συνδυασμούς για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, την κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι, το παιδικό ακόμα και για το μπάνιο ή την κουζίνα.

Η τάση όμως της εποχής μας, μέσα από την οποία άλλωστε εκφράζεται και η ανάγκη μας, ζητά τα κτίρια να έχουν χρώματα και για την ακρίβεια συνδυασμό χρωμάτων.

Στο άρθρο μας Χρώματα εξωτερικών τοίχων & υπέροχοι συνδυασμοί μπορείτε να δείτε εικόνες με υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων για εξωτερικούς τοίχους, με αποχρώσεις σχεδόν από όλη τη χρωματική παλέτα και σχεδιασμένους ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα.

 

Σύνοψη
Φροντίστε να διατηρείται τους εξωτερικούς τοίχους σε καλή κατάσταση. Μην περιμένετε να δείτε σημάδια φθοράς για να βάψετε το σπίτι σας εξωτερικά.

Το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων, στους σωστούς χρόνους, με τα κατάλληλα προϊόντα, σε όμορφους συνδυασμούς χρωμάτων συμβάλλει στην προστασία του κτιρίου, στην εξοικονόμηση πόρων, στην υγιεινή των κατοίκων του και στην υψηλή αισθητική του.


Αναρωτιέστε ακόμη εάν πρέπει να βάψετε το σπίτι σας εξωτερικά; Καλέστε μας στο 210-6815-018 για τεχνικές συμβουλές. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa