Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Συνδυασμοί χρωμάτων κλασσικοί & σύγχρονοι / Χρώματα για Σαλόνι: Μπλε ραφ και αρμονικοί συνδυασμοί

Χρώματα για Σαλόνι: Μπλε ραφ & συνδυασμοί

Χρωματα για σαλονι 2017

 

Κάθε χρόνο, η επιλογή του χρώματος είναι μια σαφής αντανάκλαση των καιρών που ζούμε. Για το 2017 , η εποχή μας εκφράζεται μέσα από την απλότητα, την οικειότητα και την ευελιξία. Θέλουμε ένα χρώμα με προσωπικότητα, αέρινο και ανεξάρτητο αλλά ταυτόχρονα να είναι φιλικό στις σχέσεις του με άλλα χρώματα.

Έτσι το χρώμα που ανακοινώθηκε για φέτος είναι ένα πανέμορφο γκριζωπό μπλε , το Denim Drift της Akzo Nobel ή Dulux.

 

 

Χρωματα τοιχων 2017

 

Πρόκειται για ένα μοναδικό χρώμα γιατί


μπορεί να σταθεί μόνο του σαν μια πλήρη διακοσμητική πρόταση
• μπορεί όμως να συνδυαστεί με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και να πάρει κάθε φορά ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα

Πιο κάτω, σας παρουσιάζουμε μια συλλογή εξαιρετικών & σύγχρονων  φωτογραφιών  με διακοσμητικές προτάσεις. Θα δείτε  τον "καλοσυνάτο" χαρακτήρα του   Denim Drift που στέκεται επάξια δίπλα σε όλα τα χρώματα δημιουργώντας κάθε φορά μια τελείως διαφορετική διακοσμητική προσέγγιση. 

 

Χρωματα τοιχου

 

Εδώ το Denim Drift συνδυάζεται με άλλες αποχρώσεις του μπλε, ανοικτές και σκούρες,  και με το μπεζ της άμμου. Τα χρώματα στο σαλόνι «δένουν» αρμονικά και μαζί με τη διακριτική παρουσία διακοσμητικών στοιχείων δίνουν μια minimal διάσταση στο χώρο.  Ίσως όμως εντοπίζετε και μια παιχνιδιάρικη διάθεση; Αυτό οφείλεται καθαρά στη διαφορετική υφή που έχουν  τα μαξιλάρια του καναπέ.

 

Χρωματα τοιχων 2017 

 

Η αντίθεση του Denim Drift γκρι-μπλε με το κίτρινο, δίνει στο χώρο ενέργεια και φιλοξενία. Ο συνδυασμός χρωμάτων έχει άρωμα Ελλάδας. Φανταστείτε την αίσθηση φρεσκάδας που θα έδινε στο σαλόνι ενός σπιτιού δίπλα στη θάλασσα.
Επίσης προσέξτε ότι οι τοίχοι του σαλονιού δεν είναι μονόχρωμοι. Εδώ η διακοσμητική πρόταση θέλει τον χώρο αέρινο για αυτό επέλεξε το πάνω μισό να βαφτεί με το Denim Drift ανώ το κάτω μισό του τοίχου  να βαφτεί με μια άλλη ανοικτή απόχρωση (  απαλό ζαχαρί )  αλλά  στον ίδιο τόνο.

 

Χρωματα για σαλονι 2017

 

Συνδυάστε το γκρι-μπλε της Dulux  με ένα πιο σκούρο χρώμα, όπως κλασσική ξύλινη επίπλωση και ο χώρος θα αποκτήσει αρχοντιά και κύρος.  Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για  σαλόνια και γραφεία που θέλουν να γοητεύουν τους επισκέπτες τους και  να τους  ταξιδεύουν στο χρόνο.  

 

Χρωματα για τοιχους

 

Σίγουρα θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο μοναδικά το χρώμα της χρονιάς  "παντρεύει" χρώματα διαφορετικής απόχρωσης και υφής  μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και διαχρονικό χρώμα που προσαρμόζεται εύκολα και λειτουργεί σαν καμβάς που θα δεχτεί πάνω του πολλές διαφορετικές αποχρώσεις.

 

Χρωματα τοιχων 2017

Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με έντονες και ζωηρές αποχρώσεις για να πάρετε για ένα εξεζητημένο και μοντέρνο αποτέλεσμα. 

Εάν επιλέξτε να συνδυάσετε  το γκρι-μπλε με ζωηρές αποχρώσεις του κόκκινου, μπορείτε να εφαρμόσετε τον κανόνα 60-30-10. Όπου 60% θα επιλέξετε μια απαλή γκρι απόχρωση στον ίδιο τόνο με το Denim Drift για να βάψετε όλο τους τοίχους του σαλονιού, 30% το Denim Drift για να βάψετε ένα μόνο τοίχο του χώρου ή επιλεκτικά κάποια δομικά στοιχεία  και 10%  ένα έντονο και ζωηρό βυσσινί  χρώμα για διακοσμητικά στοιχεία.

 

Χρωματα για σαλονι 2017

 

Για ένα φωτεινό και ευάερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε το Denim Drift  σε συνδυασμό με πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Οι αποχρώσεις αυτές μπορεί να είναι άλλων χρωμάτων όπως του γκρι, του ροζ αλλά και του μπλε.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa