Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Πως να διακοσμήσω τις γλάστρες μου; Υπέροχες ιδέες για να τις κάνετε μόνοι σας

Πως να διακοσμήσω τις γλάστρες μου;

πως να διακοσμησω τις γλαστες μου

 

Οι γλάστρες διακοσμούνται και εξελίσσονται σε υπέροχα στολίδια του κήπου, της βεράντας, του σπιτιού σας.

Προσθέτοντας χρώμα, εφαρμόζοντας τεχνοτροπίες, την τέχνη της χάραξης ή προσθέτοντας διακοσμητικά αντικείμενα, οι γλάστρες σας μπορούν να γίνουν ο μοναδικός δικός σας καμβάς έκφρασης και δημιουργίας.

 

Εικόνες με διακόσμηση γλαστρεσ

 

Ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και το χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε μπορείτε να:

·         βάψετε και να μεταμορφώσετε τις γλάστρες σας,  να τις κάνετε σαν καινούργιες

·         διακοσμήσετε τις γλάστρες σας με χρωματικές πινελιές

·         μετατρέψετε τις γλάστρες σας σε σε μοναδικά έργα τέχνης 

 

πως διακοσμώ παλιές γλαστρεσ

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

  
Βάφω & Μεταμορφώνω τις γλάστρες μου, τις κάνω σαν καινούργιες


Εάν ασχολείστε με το βάψιμο θα γνωρίζετε ότι κάθε υλικό, ανάλογα με τη χρήση του, το χώρο που βρίσκεται (εσωτερικό ή εξωτερικό), για να αντέξει στο χρόνο, θέλει τη δική του διαδικασία βαψίματος.

Το ίδιο ισχύει και για τις γλάστρες και για έναν λόγο ακόμη παραπάνω. Οι γλάστρες είναι συνεχώς σε ένα περιβάλλον υγρό και εάν βρίσκονται σε εξωτερικό περιβάλλον είναι εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες, σε κρύο και βροχή. 

Εάν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε ολική μεταμόρφωση των γλαστρών σας, ανάλογα με το υλικό τους (πλαστική, πήλινη / κεραμική, γυάλινη ή μεταλλική) συνιστάται και ο κατάλληλος τρόπος βαψίματος που θα έχει διάρκεια και αντοχές.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις κατάλληλες μεθόδους βαψίματος ανάλογα με το υλικό της γλάστρας

 Πως να βάψω πλαστικές γλάστρες;

 Πως να βάψω πήλινες γλάστρες;

 

Διακοσμώ τις γλάστρες μου με χρωματικές πινελιές


Εάν όμως θέλετε απλά να διακοσμήσετε τις γλάστρες σας, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά.

Εάν οι γλάστρες σας είναι χρωματικά ανόμοιες μεταξύ τους και αυτό δίνει την αίσθηση της ακαταστασίας, ενώ από την άλλη η ιδέα να τις βάψετε όλες, από την αρχή, σας τρομάζει, η διακόσμηση των γλαστρών είναι μια εξαιρετική επιλογή. 

 

διακοσμηση γλαστρων

Απλά προσθέστε χρώμα!
 

Σε αυτή την πρόταση η βάση κάθε γλάστρας παραμένει ως έχει και εσείς απλά προσθέτετε χρώμα σχεδιάζοντας άνθη, φατσούλες, γεωμετρικά ή ακανόνιστα σχέδια. 

Για να συνδυάσετε τις διαφορετικές αποχρώσεις των γλαστρών σας και να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, διακοσμήστε τις γλάστρες σας με χρώματα που ήδη έχουν οι γλάστρες. Έτσι, εάν οι γλάστρες σας είναι άσπρες, κόκκινες, μπλε…., χρησιμοποιήστε αυτές ακριβώς τις αποχρώσεις για να ζωγραφίσετε τα σχέδια σας.

Στις λευκές γλάστρες κάντε κόκκινα και μπλε λουλουδάκια, πουά ή ότι άλλο σχέδιο θέλετε. Στις κόκκινες γλάστρες κάντε λευκά και μπλε σχέδια….και έτσι δημιουργείτε μια υπέροχη σύνθεση με αντιθέσεις αλλά ταυτόχρονα με ομοιομορφία και αρμονία.

Μια άλλη εξίσου εύκολη ιδέα είναι να βάψετε ακριβώς τα ίδια μοτίβα σε όλες σας τις γλάστρες. Διατηρώντας τη χρωματική τους βάση, όποια και να είναι, το ομοιόμορφο χρωματικά και σχηματικά μοτίβο θα τις εντάξει σε ένα ενιαίο και ευχάριστο σύνολο.

Για το σχεδιασμό των μοτίβων μπορείτε να επιλέξετε έτοιμα stencils, να δημιουργήσετε τα δικά σας, να χρωματίσετε ελεύθερα ακανόνιστα σχέδια και χρώματα της επιλογής σας

Μετατρέπω τις γλάστρες μου σε έργα τέχνης


Οι γλάστρες δεν είναι απλά ένα δοχείο για τη στήριξη των φυτών. Είναι από μόνες τους ένα διακοσμητικό στοιχείο που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των φυτών και στολίζει έναν κήπο, μια βεράντα ή ένα δωμάτιο.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αρκεί η επίσκεψη σας στο Φώτο άλμπουμ για διακόσμηση γλαστρών με όμορφες ιδέες για να δείτε ωραία και κομψά έργα τέχνης, για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε ίδιες ή διαφορετικές συνθέσεις!!

Είτε λοιπόν σας αρέσουν οι προκλήσεις είτε θέλετε λύσεις άμεσες και γρήγορες έχετε στα χέρια σας όμορφες προτάσεις για να βάψετε τις γλάστρες σας και μέσα από αυτές να ανανεώσετε και να ομορφύνετε το χώρο σας.

Μείνετε συντονισμένοι, βρήκατε τις ιδέες μας όμορφες, έξυπνες ή χρήσιμες, διαβάστε και τα άλλα μας άρθρα είναι ενδιαφέροντα!

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa