Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Ανακαινίζουμε το μπάνιο βάφοντας τα πλακάκια!

Ανακαινίζουμε το μπάνιο βάφοντας τα πλακάκια!

Βαψιμο πλακακια

Η ανακαίνιση του μπάνιου μας απασχολεί τακτικά.

Λίγο τα παλιά πλακάκια, τα ξεθωριασμένα χρώματα, τα «απαρχαιωμένα σχέδια», τα σπασμένα ή ραγισμένα πλακάκια, όλα και καθένα από αυτά αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο να θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση μπάνιου.

Τα περισσότερα άρθρα αναφέρονται σε ξήλωμα πλακιδίων και μιλούν για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και μια σειρά από τεχνίτες. Υπονοούν μεγάλο κόστος και πολύ χρόνο.

Συχνά λοιπόν μας ρωτούν μπορώ να βάψω τα πλακάκια του μπάνιου χωρίς να τα βγάλω;

Μαζί θα δούμε ένα πολύ απλό τρόπο, με εξαιρετικά όμορφα αποτελέσματα, χωρίς φασαρίες και καθυστερήσεις.

Θα χρειαστείς μόνο τα υλικά και έναν ελαιοχρωματιστή. Ωστόσο, εάν είσαι καλός στα μαστορέματα και αναλάβεις να το κάνεις μόνο σου, πρόκειται για τον πιο οικονομικό τρόπο ανακαίνισης μπάνιου.

Βάφεις πάνω από τα πλακάκια

Βάφεις πάνω από τα πλακάκια σε όποια κατάσταση και να είναι αυτά. Δηλαδή ακόμη και να είναι σπασμένα ή ραγισμένα, να έχουν ανάγλυφα σχέδια κ.α.


Βαψιμο πανω σε πλακακια

 

Επιλέγοντας και εφαρμόζοντας το κατάλληλο προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να ξηλωθούν τα πλακάκια, δημιουργείς μια λεία επιφάνεια, τόσο φινετσάτη όσο ένας σπατουλαρισμένος τοίχος.

Το μαγικό αυτό υλικό λέγεται Στόκος Πολλαπλών χρήσεων Aguaplast Express Beissier

 

Βαψιμο πλακιδιων με λαδομπογια

 

Τέλος, βάφεις την επιφάνεια με ότι χρώμα θέλεις, σε ότι απόχρωση θέλεις!

Μπορείς να βάψεις με πλαστικό χρώμα ή λαδομπογιά.. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ότι στα μπάνια αναπτύσσονται υδρατμοί και συχνά ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής.

Για αυτό, από τη δική μας εμπειρία σας, προτείνουμε να επιλέξεις ένα χρώμα ανθεκτικό στην υγρασία και στην ανάπτυξη μυκήτων όπως η   Οικολογική Υποαλλεργική Ριπολίνη Smaltolux Hydro Vechro        ή    Ριπολίνη νερού Weathershield Quick Drying Exterior Satin Dulux  (σατινέ ή  γυαλιστερή).   Στην αγορά υπάρχουν πολλά σχετικά προϊόντα σε ότι απόχρωση θέλεις.


Σε αυτό το σύντομο video μπορείς να δεις πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η ανακαίνιση του μπάνιου σου.

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa