Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Τεχνικές συμβουλές για Εργαλεία / 14+1 Εργαλεία που θα πρέπει να έχει κάθε σπίτι

14+1 Εργαλεία που θα πρέπει να έχει κάθε σπίτι

εργαλεια που πρεπει να εχει καθε σπιτι

 

Και ήρθε η ώρα που θα πρέπει να συναρμολογήσεις   ένα έπιπλο, να φτιάξεις   τον ανεμιστήρα οροφής, το δικό σου   ποδήλατο ή των παιδιών σου. Να υποθέσουμε ότι έχεις   τα κατάλληλα Εργαλεία για αυτά τα μαστορέματα;

Στην εποχή μας πολλά νεαρά άτομα, θεωρούν ότι μια καλά οργανωμένη εργαλειοθήκη και τα μαστορέματα στο σπίτι αφορούν αποκλειστικά τις παλιότερες γενιές! Συχνά λοιπόν, εάν χρειαστούν οποιοδήποτε  μερεμέτι ή επισκευή   μέσα στο σπίτι απευθύνονται σε κάποιο ειδικό ή σε ένα φίλο!!

Ωστόσο, η δική μας εμπειρία  μας λέει ότι,  κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο. Θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία, μην   ανησυχείς    δεν είναι πολλά!. Και ο σπιτονοικοκύρης  του  να γνωρίζει πώς να διαχειριστεί απλά μαστορέματα στο σπίτι ή στον  κήπο.

Εάν λοιπόν ανήκεις  στην κατηγορία όσων δεν ασχολήθηκαν ποτέ με μαστορέματα, πιο κάτω  σου   προτείνουμε τα βασικά εργαλεία που πρέπει να έχει   κάθε σπίτι  και τη χρησιμότητα τους.

 

Πριν αγοράσεις   εργαλεία θα πρέπει να θυμάσαι 

Επίλεξε εργαλεία ποιοτικά
Μην πέσεις    στον  πειρασμό των φθηνών εργαλείων, θα  αντέξουν   για λίγες  μόλις  χρήσεις και πιθανών θα σπάσουν την πιο ακατάλληλη στιγμή!
Επένδυσε   τα χρήματα σου   σε ποιοτικά εργαλεία, ανθεκτικά στη χρήση και που θα κάνουν το έργο σου πιο εύκολο, γρήγορο,  αποτελεσματικό  και σε βάθος χρόνου, πιο οικονομικό.

Αγόρασε  ένα εργαλείο κάθε φορά

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις όλα τα εργαλεία σε μια μέρα, εκτός βέβαια εάν η ιδέα σε έχει ενθουσιάσει. Μια καλή ιδέα για να οργανώσεις   την εργαλειοθήκη σου  είναι να ζητήσεις   από συγγενείς και φίλους, ως δώρο Χριστουγέννων ή γιορτής, να σου  προσφέρουν όμορφα πρακτικά δώρα, όπως άλλωστε είναι ένας φακός.

Για του λόγου το αληθές,  στην κατηγορία Φακοί  μπορείς  να δεις  τη μεγάλη μας ποικιλία φακών και τη νέα σειρά φακών Nebo

1. Σφυρί


σφυρι

 

Ένα καλό, συμπαγές σφυρί   πάντα είναι χρήσιμο.

Θα σου  φανεί χρήσιμο όταν θέλεις   να καρφώσεις  ένα  καρφί  σε τοίχο  ή ξύλινες  κατασκευές. Μπορείς  ακόμη και να το χρησιμοποιήσεις   σε  μικροεπισκευές  αυτοκινήτων,   για να σφίξεις  τον ιμάντα  του  δυναμό.

Για γενικές εργασίες, θα σου προτείναμε ένα σφυρί αρκετά ελαφρύ για να το χρησιμοποιείς εύκολα, αλλά ταυτόχρονα αρκετά βαρύ για τις πιο βασικές ανάγκες επισκευών στο σπίτι.

Παλαιότερα προτιμούσαν τα σφυριά με ξύλινη λαβή. Στις μέρες, μπορείς   να βρεις  στο εμπόριο και σφυριά με συνθετική λαβή, είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο και πιο εργονομική για το χρήστη.

Εναλλακτικά μπορείς   να επιλέξεις   ένα σφυρί με διχάλα, χρήσιμο για να αφαιρείς  καρφιά. Καλό είναι λοιπόν να δοκιμάσεις   μερικά πριν κάνεις  την τελική επιλογή σου.

2. Κατσαβίδια Ίσιο, Σταυροκατσάβιδο και Δοκιμαστικό ρεύματος

κατσαβιδια

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα κατσαβίδια είναι μέρος της ζωής τους όπως ο πρωινός καφές.

Η χρησιμότητα των κατσαβιδιών είναι εμφανής.  Ωστόσο αυτό που ίσως δεν είναι τόσο εμφανές είναι ότι   ένα κατσαβίδι  δεν αρκεί. Θα χρειαστείς   μερικά διαφορετικά μεγέθη  και τύπους  κατσαβιδιών.

Το  ακατάλληλο   κατσαβίδι   δημιουργεί  προβλήματα.
Γλιστρά και έτσι καταστρέφεται τόσο η βίδα όσο και το ίδιο το   εργαλείο.  Σε  διαβεβαιώνουμε ότι   δεν  είναι απλά μια  εκνευριστική  διαδικασία, αλλά μπορεί να αποβεί  ακριβή και μερικές φορές  αρκετά  επικίνδυνη.

Παρόλο ότι υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι κατσαβιδιών, η δική μας πρόταση είναι ότι σου  αρκούν μόνο τρία, το ίσιο, το σταυροκατσάβιδο και το δοκιμαστικό κατσαβίδι. Στην αγορά υπάρχουν κασετίνες κατσαβιδιών σε προσιτή τιμή και καλή ποιότητα, εναλλακτικά επίλεξε   δύο μεγέθη για κάθε ένα από τους δύο τύπους κατσαβιδιού.

3. Μετροταινία

 

Εργαλεια Χειρος  Μετροταινία

Ποιος δεν χρειάστηκε κάποια στιγμή μια μετροταινία, έστω και για να μετρήσει τις διαστάσεις ενός χώρου πριν αγοράσει ένα έπιπλο. Άλλωστε είναι γνωστή η παροιμία «Μέτρα δύο φορές για να αγοράσεις μία».

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλοί τύποι μέτρων. Από το κλασσικό ξύλινο μέτρο των μαραγκών,  τα  σύγχρονα μέτρα με μαγνήτη στο ένα  τους άκρο    (σου  επιτρέπουν  να μετρήσεις εύκολα   ακόμη και εάν είσαι  μόνος σου), μέχρι και μέτρα μπρελόκ   (για εύκολη μεταφορά όλες τις ώρες της ημέρας).

Όσον αφορά το μήκος τους, τα πιο κλασσικά ξεκινούν από 3 μέτρα και φθάνουν στα 8 μέτρα.
 

  4. Γαλλικό κλειδί

 

γαλλικο κλειδι 

Από όλα τα εργαλεία σου, αυτό ίσως γίνει το πιο αγαπημένο.

Είναι σαν να έχεις 50 κλειδιά σε ένα
. Το γαλλικό κλειδί είναι ένα ρυθμιζόμενο κλειδί με συρόμενη «σιαγόνα» που αλλάζει το πλάτος του κλειδιού. Είναι πολύ πρακτικό και ευέλικτο. Μπορείς  να χρησιμοποιήσεις   το ίδιο εργαλείο για καρυδάκια και μπουλόνια διαφορετικού μεγέθους . 
 

Να θυμάσαι, όταν χρησιμοποιείς ένα γαλλικό κλειδί, η κινητή σιαγόνα   βρίσκεται στην πλευρά προς την οποία η περιστροφή πρόκειται να εκτελεστεί. Αυτό μειώνει την πιθανότητα σπασμωδικής κίνησης. 

 5. Πένσα - Μυτοτσίμπιδο 
 

Εργαλεια Χειρος

Η οικογένεια των πενσών είναι μεγάλη με πολλά αδέλφια και ξαδέλφια. Κάθε ένα από αυτά εξυπηρετεί ένα διαφορετικό και χρήσιμο σκοπό τόσο για εργασίες στο σπίτι όσο και στο γκαράζ.

Δεν χρειάζεσαι  πολλά,  μια απλή πένσα και ένα μυτοτσίμπιδο,  αρκούν.

Το μυτοτσίμπιδο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για ηλεκτρολογικές εργασίες, απαραίτητο για κάθε νοικοκυριό. Λόγω του σχήματος του είναι πολύ χρήσιμο για εργασίες σε δυσπρόσιτα σημεία και περιλαμβάνει ένα εύχρηστο κόφτη. Θα το χρειαστείς  για να κόψεις, λυγίσεις   ή και να πιάσεις   ένα σύρμα.

Επιπλέον, εάν ασχολείσαι  με ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, τότε θα σου   ήταν χρήσιμος και ένα κόφτης, διότι, όπως υποδηλώνει το όνομα, αφαιρεί την επικάλυψη από το σύρμα, αφήνοντας το άθικτο.
 

 6. Δραπανοκατσάβιδο 
 

Εργαλεια Δραπανοκατσάβιδο

Ένα καλό δραπανοκατσάβιδο είναι απαραίτητο για την εργαλειοθήκη σου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη οπών στον τοίχο ή για την τοποθέτηση βιδών. Όταν   έρθει η ώρα  να επιλέξεις  δραπανοκατσάβιδο ίσως βρεθείς  σε δίλλημα....Ποιο δραπανοκατσάβιδο να επιλέξω:  ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο;  

Στο άρθρο  μας  Δραπανοκατσάβιδο: Ποιο να αγοράσω;   θα βρεις  χρήσιμες πληροφορίες 

Καθένα (ηλεκτρικό  ή μπαταρίας)  έχει τα πλεονεκτήματα αλλά  και τις  αδυναμίες  του.

Γενικότερα τα ηλεκτρικά εργαλεία έχουν μεγαλύτερη ισχύ και άρα αποτελεσματικότητα στις εργασίες σας , από την άλλη όμως τα επαναφορτιζόμενα, που λειτουργούν με μπαταρία και άρα χωρίς καλώδια, μπορούν να ολοκληρώσουν εργασίες και σε απομακρυσμένες περιοχές ή εκεί που δεν έχει καθόλου παροχή ρεύματος.

Η επιλογή εξαρτάται καθαρά από εσένα   και τις ανάγκες σου.

Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις  είναι το τρυπάνι να έχει μεταβλητή ταχύτητα γιατί προσφέρει περισσότερο έλεγχο και αναστρέψιμη φορά. Η αναστρέψιμη φορά είναι χρήσιμη όταν θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις   βίδες. Επίσης, προτίμησε   το τσοκ του τρυπανιού να ασφαλίζει χωρίς κλειδί, θα σε  γλιτώσει σίγουρα από χάσιμο χρόνου, καθώς αυτά τα κλειδιά έχουν μια μοναδική ικανότητα... να χάνονται σχεδόν πάντα.

Γενικά πάντως να ξέρεις   ότι το επαναφορτιζόμενο λειτουργεί σαν συμπληρωματικό ενός ηλεκτρικού. Μαζί πάντα με κάποια εξαρτήματα όπως τρυπάνια τοίχου, σιδήρου και ξύλου και κάποιες κατσαβιδόμυτες.

 7. Πριόνι 

 Εργαλεια Χειρος Πριονια

Τι να πούμε για τα πριόνια;  Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε 2 ειδών πριόνια. Τα πριόνια κήπου και τα πριόνια γενικής χρήσης. Οι δύο κατηγορίες έχουν κάποιες βασικές διαφορές γιατί εάν και απευθύνονται στο ίδιο υλικό (ξύλο), έχει διαφορετικές ιδιότητες και διαφορετική ανάγκη κοπής. Συνεπώς έχουν και διαφορετική οδόντωση. Τα πριόνια κήπου χρησιμοποιούνται για κοπή χλωρών ξύλων, που είναι κολλώδη, ενώ η ακρίβεια κοπής δεν είναι το ζητούμενο. Τα πριόνια γενικής χρήσης χρησιμοποιούνται για κοπή ξερών ξύλων, ενώ η ακρίβεια κοπής είναι πάρα πολύ σημαντική.  

8. Αλφάδι

 

Εργαλεια Χειρος Αλφαδια

Και ήρθε η ώρα να κρεμάσετε ένα κάδρο στον τοίχο ή να ρυθμίσετε σωστά τα πόδια της ηλεκτρικής κουζίνας, ναι θα χρειαστείτε ένα αλφάδι. Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολύ χρόνο και αρκετούς φίλους για να υπολογίζουν από απόσταση εάν έχετε πετύχει την ευθεία. Φυσικά υπάρχουν και πιο εξελιγμένα laser με πολλές και σύνθετες δυνατότητες, αλλά νομίζουμε ότι ένα απλό αλφάδι είναι αρκετό. 

9. Κόφτης

 


Εργαλεια Χειρος Κόφτης
 

Το εργαλείο αυτό έχει μια δουλειά και τη κάνει καλά: κόβει τα πράγματα. Εάν και δεν θεωρείτε από τα πιο δημοφιλή εργαλεία, να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα πιάσει σκόνη. Πάντα θα βρείτε ένα καλό λόγο για να το χρησιμοποιήσετε. Η κοφτερή του λάμα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη όταν θα θέλετε να ανοίξετε ένα κιβώτιο ή να κόψετε μουσαμά, πλαστικό, καουτσούκ, ταινία συσκευασίας και χαρτόνια. Πίστεψέ με, δεν θέλετε να μειώσετε τη χαρά αγοράς μιας ολοκαίνουργιας τηλεόρασης, ανοίγοντας τη συσκευασία της με ένα κουζινομάχαιρο!

 10. Φακός
 

Εργαλεια Χειρος  Φακοί

Όλοι μα όλοι, χρειαστήκαμε κάποια στιγμή ένα φακό, με φως επαρκές, για να δούμε στο σκοτάδι σε μια διακοπή ρεύματος ή σε ένα σκοτεινό και απομακρυσμένο σημείο μέσα στο ντουλάπι ή πίσω από το πλυντήριο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από φακούς, φακοί Led, φακοί κεφαλής, φακοί αδιάβροχοι, φακοί επαναφορτιζόμενοι. Επιλέξτε ένα καλό φακό  με δυνατή δέσμη και υψηλή ορατότητα, προσπαθήστε όμως να αποφύγετε τις υπερβολές.

  11. Ψαλίδι γενικής χρήσης
 

Εργαλεια Χειρος Ψαλιδια

Για το ψαλίδι γενικής χρήσης, δεν χρειάζεται να πούμε οτιδήποτε. Υποθέτω δε, ότι ήδη έχετε. Ωστόσο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι και πρόκειται να αγοράσετε κάποιο καινούργιο δώστε ιδιαίτερη σημασία: να έχει εργονομική λαβή ώστε να σας διευκολύνει στο χειρισμό του και οι λάμες του να είναι δυνατές ώστε να κόβετε με ευκολία κάθε υλικό. 
 

12. Ξύστρα
 

Εργαλεια Χειρος Ξύστρες

Η ξύστρα είναι χρήσιμη για να αφαιρείται κόλλες ή στίγματα διαφόρων υλικών από τζάμια, πλακάκια, μάρμαρα και κεραμικές εστίες . Έχετε βάψει το σπίτι και στο δάπεδο υπάρχουν λεκέδες από χρώμα; θέλετε να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα από τα τζάμια του παιδικού δωματίου; Αυτό είναι το κατάλληλο εργαλείο. Είναι εξαιρετικά εύχρηστο και χρήσιμο. Επιλέγοντας το κατάλληλο και με τη σωστή χρήση, δεν αφήνει σημάδια ή γρατζουνιές στις επιφάνειες.

 13. Κλειδιά Allen 
 

Εργαλεια Χειρος Κλειδια Αλλεν

 

Τα μικρά αυτά εργαλεία είναι γνωστά ως κλειδιά Allen. Έχουν σχήμα L και είναι χρήσιμα για μαστορέματα σε ποδήλατα και μουσικά όργανα. Επίσης, εάν ποτέ αγοράσετε έπιπλα και πρέπει να τα συναρμολογήσετε μόνοι σας , θα χρειαστείτε αυτά τα κλειδάκια.
Και τώρα πλέον και ένα σετ με κλειδιά Torx (σε όλες τις νέες συσκευές έχουν αντικαταστήσει τα Allen)
 

14. Γκαζοτανάλια ή τσιμπίδα για τις υδραυλικές εργασίες.
 

Εργαλεια  Υδραυλικων

Η γκαζοτανάλια ή τσιμπίδα για υδραυλικές εργασίες είναι το κατάλληλο εργαλείο για να σφίγγεται σωλήνες και παξιμάδια. Επιλέγοντας λοιπόν τη σωστή γκαζοτανάλια θα πρέπει να προσέξετε ώστε να κλειδώνει μόνη της πάνω στο αντικείμενο, έτσι δεν γλιστρά, ενώ απαιτείται μικρότερη προσπάθεια από το χρήστη.
 

Ολοκληρώνοντας την πρόταση μας για τα 14 εργαλεία που θα πρέπει να έχει κάθε σπίτι θα σας πούμε ότι καλό θα ήταν να είχατε και κάποιο βοηθητικό εξοπλισμό από καρφάκια, βίδες, ένα σπρέι λιπαντικό, μια μονωτική ταινία (για κάλυψη ηλεκτρικών αγωγών), μια χαρτοταινία, ουπατ και μια δυνατή κόλα.

  

Εργαλειοθηκες
 

Είδαμε τα 14 εργαλεία ας δούμε και το +1,  το σπίτι τους!

Μόλις αποκτήσετε τα πρώτα σας εργαλεία, φροντίστε να τους  παρέχετε  ένα "σπίτι"  ένα   κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Όλα μαζί συγκεντρωμένα, τακτοποιημένα,  να τα διατηρήσετε καθαρά και στεγνά, αποθηκευμένα σε μια εργαλειοθήκη.
Πράγματι, θα αναγνωρίσετε την αξία μιας εργαλειοθήκης όταν δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε από εδώ και από κει για να βρείτε τα εργαλεία και όταν λόγω της φροντίδας που θα έχουν θα είναι πάντα κατάλληλα για χρήση όταν θα θέλετε.

Στην αγορά υπάρχουν πολλοί τύποι εργαλειοθηκών, με θέσεις για όλα τα εργαλεία και κουτάκια ταξινόμησης βιδών και μικρών αντικειμένων, πρακτικές και εύκολες στη μεταφορά. Σίγουρα είναι πιο χρήσιμες από ένα απλό κουτί αποθήκευσης.
Εξάλλου, μη ξεχνάμε ότι επιλέξαμε εργαλεία καλής ποιότητας για να τα κρατήσουμε μια ζωή. Μάθετε, μετά από κάθε εργασία να επιστρέφετε τα εργαλεία σας στη θέση τους, τα εργαλεία σας και η τσέπη σας, θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.
 

Στο άρθρο μας Εργαλειοθήκες: επιλέγοντας την κατάλληλη, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

συμβουλες για εργαλειαΚαι μια τελευταία συμβουλή, όταν αγοράζετε εργαλεία να είστε συγκρατημένοι. Στην επίσκεψη σας σε ένα κατάστημα με εργαλεία ή χρώματα, θα γνωρίσετε έναν ολόκληρο κόσμο από εκατοντάδες εργαλεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Μην ενδώσετε, αγοράστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Αποκτώντας τη σειρά που σας προτείνουμε θα έχετε καλύψει σχεδόν όλες σας τις ανάγκες και εάν προκύψει κάτι έκτακτο τότε τα καταστήματα είναι εκεί και σας περιμένουν. 
 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικά με το άρθρο
Εργαλεία χειρός   που συνδυάζουν άριστη σχέση ποικιλίας - ποιότητας - τιμής - απόδοσης. Εδώ θα βρείτε όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται τα προϊόντα που σας παρουσιάσαμε.

Πρακτικές εργαλειοθήκες  για τη φύλαξη, προστασία αλλά και  ασφαλή μεταφορά των εργαλείων σας. Σε αυτή  την  κατηγορία θα βρείτε όχι μόνο εργαλειοθήκες αλλά και ταμπακιέρες, συρταριέρες, κασετίνες εργαλείων κοκ σε μεγάλη ποικιλία για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.