Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χρωματολόγια & Συνδυασμοί χρωμάτων που Εμπνέουν τις Επιλογές σας / Συνδυασμοί χρωμάτων κλασσικοί & σύγχρονοι / Βάψε το γραφείο σου σε αποχρώσεις που εμπνέουν επιτυχία

Βάψε το γραφείο σου σε αποχρώσεις που εμπνέουν επιτυχία

τι χρωμα να βαψω το γραφειο μου

 

 

 

 

 

 

 

Σίγουρα η εργασία από το σπίτι έχει κάποιες ευκολίες. Δεν παύει όμως να αφιερώνεις και πάλι 40 ή   περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Για αυτό χρειάζεσαι ένα χώρο που να νοιώθεις άνετα, για να μπορείς να δουλέψεις σωστά.

 

Στα σύγχρονα σπίτια ο χώρος εργασίας  συνήθως   είναι  ένα γραφείο σε μια άκρη του δωματίου ή μια μικροσκοπική γωνία στο καθιστικό. Σπανιότερα μπορεί να είναι ένα εφεδρικό δωμάτιο. Όπως και να έχει ..ο χώρος εργασίας θα πρέπει να είναι  φιλόξενος,
με άνεση και ηρεμία, να ενισχύει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα

 

 

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο εργασίας;

 

Ο φωτισμός, η ησυχία, η οργάνωση, η εργονομία και η αισθητική είναι 5 από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος


Λέγοντας ιδανικό, εννοούμε τον χώρο εκείνον που προάγει την πνευματική, σωματική και ψυχική σου αρμονία και ως εκ τούτου την υψηλότερη απόδοση σου. Ένα δωμάτιο ή μια γωνιά με θετική ενέργεια που θα σε καλωσορίζει κάθε φορά που θα πρέπει να δουλέψεις.

 

Για να σε βοηθήσουμε, με απλό και εύκολο τρόπο, να δημιουργήσεις το δικό σου αγαπημένο χώρο εργασίας, που θα σε κάνει να νοιώθεις άνετα και ευχάριστα, συλλέξαμε μοναδικές εικόνες με πρωτότυπα γραφεία σπιτιού, σε υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς.

 

Οι προτάσεις μας αφορούν εσένα που μπορείς να βάψεις ένα ολόκληρο δωμάτιο αλλά και εσένα που για τους δικούς σου λόγους θέλεις κάτι πιο γρήγορο, όπως το να βάψεις ένα μόνο τοίχο! Άλλωστε, ακόμη και οι μικρές χρωματικές παρεμβάσεις με κέφι και φαντασία αρκούν για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Στις παρουσιάζουμε και εσύ μπορείς να διαλέξεις μια από αυτές ή και να εμπνευστείς να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς. 

χρωματα για γραφειο σπιτιου

 


 

Τι χρώμα να βάψεις το γραφείο σου;

 

Όλα τα χρώματα είναι όμορφα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων κάποια χρώματα ενισχύουν τη διάθεση (ευπρόσδεκτο συναίσθημα όταν εργάζεσαι!) αλλά ταυτόχρονα προκαλούν αυξημένη ευερεθιστότητα και άγχος (ότι χειρότερο για την απόδοση σου!!). ‘Ένα τέτοιο χρώμα είναι το κόκκινο. (The Importance of Color in the Workplace-  https://www.humantech.com)

Δεν χρειάζεται να απορρίψεις κανένα χρώμα. Απλά ανάλογα με την ένταση του θα το εντάξεις στη σωστή αναλογία και θα το συνδυάσεις με τα κατάλληλα χρώματα, ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Για να διαλέξεις χρώμα ξεκίνα από τα αγαπημένα σου.
Εάν ταιριάζουν στο χώρο και εκπέμπουν την ενέργεια που θέλεις, τότε είναι τα ιδανικά χρώματα.

 

 

Εάν το αγαπημένο σου χρώμα είναι το μπλε
Γραφεία ντυμένα στα μπλε για αποτελεσματικότητα 

χρωματα για γραφειο

 

 

βαψιμο γραφειου

 

 

 

 

χρωματα για γραφειο σπιτιου

 

 

Οι μπλε αποχρώσεις δημιουργούν την αίσθηση της αναζωογόνησης, της ισορροπίας και της ηρεμίας.

 

Εάν θέλεις να ενισχύσεις τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα σου επίλεξε να βάψεις το γραφείο σου σε αποχρώσεις του μπλε.

 

Ακόμη και σε ένα ήδη βαμμένο δωμάτιο μπορείς να προσθέσεις χρωματικές πινελιές.

 

Εάν το γραφείο σου είναι μια γωνιά σε ένα δωμάτιο βαμμένο λευκό ή απαλές αποχρώσεις του μπεζ, κίτρινου ή γκρι, μπορείς να βάψεις κάποια δομικά στοιχεία του χώρου ή έναν ολόκληρο τοίχο.  Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ο χώρος θα αλλάξει τόσο πολύ που θα νομίζεις ότι έχεις κάνει ανακαίνιση σε όλο το δωμάτιο.

 


βαψιμο τοιχου γραφειουβαψιμο γραφειου χρωματα

 

 

 

 Εάν η ενέργεια του πράσινου σε εμψυχώνει
Πράσινα γραφεία εκπέμπουν θετική ενέργεια 


 

 

χρωματα γραφειου dulux
 

 

χρωματα γραφειουχρωματα τοιχων

 

 


 

 

Οι πράσινες αποχρώσεις δημιουργούν αίσθηση κύρους, ευεξίας και ηρεμίας.

 

Εφόσον   θέλεις το γραφείο σου να εκπέμπει θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Τότε ψάξε ανάμεσα στα έντονα ή απαλά, φωτεινά ή παστέλ πράσινα χρώματα.Εάν θέλεις να είσαι μοναδική  
«Χρυσά» γραφεία για επιτυχία 

χρωματα τοιχου dulux

 

ιδεες για βαψιμο γραφειου

 

βαψιμο γραφειου

 

πως να βαψω το γραφειο μου 

 

 

 

Και τα δύο αυτά χρώματα είναι πολύ ζωηρά, και απευθύνονται σε άτομα με δυνατή προσωπικότητα.

 

Πρόκειται για έντονα αλλά και ευέλικτα χρώματα. Για αυτό, τις περισσότερες φορές, θα τα δεις σε συνδυασμό με αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και γενικότερα απαλές ή έντονες παστέλ αποχρώσεις.

 

 

 

 


 

Εάν είσαι καλλιτεχνική φύση
Συνδυασμοί χρωμάτων για γραφεία με άποψη


 

 

ιδεες για χρωματα γραφειουχρωματα για δικηγορικο γραφειο

 

 

 

 

ιδεες για βαψιμο τοιχων γραφειου

 

χρωματα για βαψιμο τοιχων

 

 

 

 

Οι συνδυασμοί χρωμάτων και οι τεχνοτροπίες τοίχου θέλουν να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη ώστε να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.

 

Κάθετες ή οριζόντιες ρίγες, τέλειοι κύκλοι ή σε ελεύθερη γραμμή, γεωμετρικά σχήματα και οι προτάσεις είναι ατελείωτες. Χρώματα απαλά μπορούν να συνδυαστούν με έντονα, οι αντιθέσεις μπορεί να είναι ακραίες ή διακριτικές.

 

Ότι και να επιλέξεις να έχεις πάντα υπόψη σου ότι σχεδιάζεις τον προσωπικό χώρο εργασίας και θα πρέπει να σε εμπνέει, να αναζωογονεί την ενέργεια σου, να είναι φιλόξενος και ευχάριστος.

 

 


Βελούδινη επιφάνεια με χρώμα πινάκων

 

 

χρωματα για χωρο εργασίας

 

 

χρωματα γραφειου ιδεες

 

 

 

Είτε σχεδιάζεις ένα χώρο μελέτης, είτε ένα χώρο εργασίας, μια εξαιρετική και πρωτότυπη πρόταση είναι να βάψεις έναν τοίχο με χρώμα μαυροπίνακα.

 

Δημιουργεί μια εξαιρετικά ανθεκτική, βελουτέ ματ επιφάνεια, μια ατελείωτη επιφάνεια με πρακτική αξία αφού πάνω σε αυτή μπορείς να κρατάς σημειώσεις, να γίνει το ημερολόγιο που μπορείς να ενημερώνεις καθημερινά!

 

 

Εάν οι λιτές γραμμές σε ξεκουράζουν
Τοίχοι βαμμένοι με ένα μόνο χρώμα σε παστέλ τόνο

 

 

 

 

 

βαψιμο τοιχου παστελ χρωματα

 

 

 

 

χρωματα για γραφειο γκρι

 

 

καλυτερα χρωματα γραφειου

 

 

 

Οι παστέλ αποχρώσεις θεωρούνται ήρεμες, χαλαρωτικές και ευνοούν τη διανοητική υγεία.

 

Εάν θέλεις ο χώρος σου να εκπέμπει φιλικότητα, στοργή και γαλήνη τότε σίγουρα θα πρέπει να βάψεις τον τοίχο με ένα χρώμα παστέλ μπλε, γκρι, πράσινο ακόμη και σε απαλούς τόνους του καφέ, κίτρινου, κόκκινου ή πορτοκαλί.

 

Τα παστέλ χρώματα είναι πολύ δημοφιλή και στους άνδρες, αποτελούν λοιπόν μια εξαιρετική επιλογή εάν μοιράζεσαι το γραφείο με το σύντροφο σου.

 

 

 

 

 

χρωματα για γραφειο σπιτιου

 

 


 


Είναι και αυτό σημαντικό:

 

Κάθε φορά που επιλέγεις  χρώματα για  να βάψεις τους τοίχους  του γραφείου να θυμάσαι…
Χρώμα δεν σημαίνει μόνο αισθητική, σημαίνει και ποιότητα
.

 

Καθώς, λοιπόν, οι εσωτερικοί τοίχοι έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερες συνθήκες ..
• ρύπους (δαχτυλιές, μαρκαδόρους κοκ)
• λεκέδες ή κηλίδες από υγρασία και ελλιπή αερισμό

..ποιότητα σημαίνει να έχουν ένα συνδυασμό από ιδιότητες ...
• να απλώνονται εύκολα
• να έχουν υψηλή καλυπτικότητα
• να δημιουργούν όμορφες επιφάνειες
• να είναι χρώματα ανθεκτικά στο πλύσιμο
• να μην ξεβάφουν και να διατηρούν τη φωτεινότητα των αποχρώσεων τους
• να είναι φιλικά στους χρήστες και να σέβονται το περιβάλλον
...ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν,  διατηρώντας τις ιδιότητες τους και την αισθητική τους,  για πολλά χρόνια.

Δες τις κατηγορίες
Χρώματα Τοίχων Εσωτερικά και Χρώματα για Μέταλλα & Ξύλα όπου παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά προϊόντα αξιόπιστων βιομηχανιών.

Εάν  θέλεις  περισσότερες ιδέες για χρώματα γραφείου ή για συνδυασμούς χρωμάτων; προσαρμοσμένα στο δικό σου   χώρο,  μπορείς  να μας επισκεφτείς     Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι, τηλ.210-6815018.Πηγή φωτογραφιών: Dulux, Vivechrom, Vechro

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa