Η Λύση μπορεί Απλά να είναι μια Κόλλα

 

ισχυρη κολλα

 

 

Μια σπασμένη κούπα, ένα πλακάκι στο μπάνιο που ξεκόλλησε, το ύφασμα του καναπέ που σκίστηκε, η καρέκλα στον κήπο που κουνιέται, η ταπετσαρία στο αυτοκίνητο που θέλει επισκευή …..πολύ συχνά, η χρήση και ο χρόνος ευθύνονται για μικρές ή μεγαλύτερες ζημιές.

Τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι η λύση ενός «τραυματισμένου» αντικειμένου  βρίσκεται στην αντικατάσταση του.

Συνήθως πιστεύουμε ότι επισκευάζοντας ένα αντικείμενο αυτό χάνει τις ιδιότητες του ή την καλαισθησία του.

Κι όμως, σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κόλλες που υπόσχονται άριστη επισκευή, πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα και ίσως το κυριότερο γρήγορη και οικονομική λύση.

 

κολλα για σκληρα πλαστικα


 

κολλες γενικησ χρησης Τι μπορώ να κάνω με μια κόλλα;

Οι κόλλες είναι κατάλληλες για επισκευές, συναρμολογήσεις αλλά και κατασκευές. Συχνά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική των εργαλείων. Και το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι η συναρμολόγηση ενός κρεβατιού με ξυλόκολλα.


Για να δείξουμε το εύρος χρήσης μιας κόλλας θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από αυτές. 

* Είναι ένα από τα κύρια υλικά στις χειροτεχνίες και κατασκευές με χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα και δέρμα

* Χρησιμοποιείται ευρέως στη διακόσμηση (κόλλα για τοποθέτηση ταπετσαρίας) ακόμη και υφασμάτων. Αντί να ράψετε ένα μοτίφ στα ρούχα σας, μπορείτε απλά να το κολλήσετε

* Επισκευάζει γυάλινα αντικείμενα, ακόμη και εάν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων

* Επισκευάζει ξύλινα αντικείμενα όπως έπιπλα, παιχνίδια κοκ

* Χρησιμοποιείται για την κατασκευή αλλά και επισκευή υποδημάτων

Αντικαθιστά  καρφιά και βίδες.  Χωρίς τη χρήση εργαλείων η κόλλα  " Όχι Βίδες και Καρφιά Βάσεως Νερού Pattex"   μπορεί να στερεώσει αντικείμενα με βάρος έως και 60 κιλά! 

Επισκευάζει, στεγανοποιεί & ανακατασκευάζει μικρές οπές, ρωγμές και δομικές ατέλειες 

* Ασφαλίζει μπουλόνια και μεταλλικούς συνδέσμους  όπως το Ασφαλιστικό σπειρωμάτων υψηλής αντοχής Loctite 271

* Είναι  μια  πολύ καλή  εναλλακτική λύση για οξυγονοκόλληση  όπως η Εποξική κόλλα 2 Συστατ/κών Χημικό Ατσάλι Cold Weld Permatex

* Επισκευάζει  ραγισμένα καπάκια, διαφορικά, κιβώτια ταχυτήτων, ψυγεία, σπασμένες εισαγωγές βενζίνης, σπασμένα κάρτερ και γενικά ότι αφορά στη συγκόλληση μετάλλων Ατσάλι, Μαντέμι, Χαλκό, Μπρούντζο, Ανοξείδωτο, Αλουμίνιο, Μόλυβδο  όπως η Εποξική κόλλα 2 Συστατ/κών Χημικό Ατσάλι Cold Weld Permatex

* Στεγανοποιεί  υδρορροές, στέγαστρα, μεταλλικές κατασκευές, αρμούς διαστολής, μπάνια   όπως το  Συγκολλητικό & Σφραγιστικό σε Σωληνάριο Stixall Everbuild

* Συγκολλά  καθρέπτες, πάνελ, σκαλιά, σοβατεπί, περσίδες εξαερισμού, πλακίδια, γυαλί –μέταλλο π.χ. καθρέπτες αυτοκινήτου, κανάλια καλωδίων, ακουστικά, πλακάκια οροφής,   περβάζια, επιστύλια και κασώματα, ελαφρά κατασκευαστικά υλικά, πλάκες επικαλύψεων κλπ.

Όλες οι πιο πάνω χρήσεις, μαζί με αυτές που εσείς έχετε σκεφτεί και άλλες τόσες, είναι οι χρήσεις που μπορεί να έχει μια κόλλα ανάλογα με τις ιδιότητες της. 
 

κολλα 2 συστατικων

 

κολλαΠοιες μπορεί να είναι οι ιδιότητες μιας  κόλλας;

Μια κόλλα μπορεί να έχει λίγες ή περισσότερες ιδιότητες που την καθιστούν κατάλληλη για συγκεκριμένες εργασίες.

Όλες οι κόλλες δεν είναι κατάλληλες για όλες τις χρήσεις. Μπορεί προσωρινά να συγκολλούν την επιφάνεια, αλλά εάν δεν είναι η ειδική κόλλα ανάλογα με την περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Και αυτό μερικές φορές δεν είναι το χειρότερο. Ένας τραυματισμός, μια πλημμύρα είναι μερικά από τα επικίνδυνα σενάρια που μπορούμε να αποφύγουμε εάν κάνουμε σωστή επιλογή κόλλας.


Όπως οι χρήσεις, έτσι και οι ιδιότητες που μπορεί να έχει μια κόλλα είναι δεκάδες.


Εδώ θα αναφερθούμε πάλι ενδεικτικά με σκοπό να κατανοήσουμε το εύρος των εφαρμογών με βάση τις ιδιότητες της κόλλας.
 

* Αδιάβροχη

* Ανθεκτική

** στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, στην υγρασία και στη μούχλα
** στα χημικά, υγρά φρένων, καύσιμα, αντιψυκτικά, λιπαντικά και τη διάβρωση Κόλλα Σιλικόνης Πανίσχυρη Πολλαπλών εφαρμογών Logo Silic Professional

** στην υπεριώδη ακτινοβολία

** στο πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων όπως η Κόλλα για γυαλί Glass Adhesive Bison

** στη θερμοκρασία από - 50°C έως +120°C αλλά και στις μεταβολές της όπως είναι η Εποξική κόλλα πλαστικών 5 λεπτών Permatex 35222    ή η Εποξική κόλλα Epoxy repair aqua Bison ή ανθεκτική σε ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία όπως είναι η Εποξική Κόλλα 2 Συστατικών σε Σύριγγα Saldatutto instant mix power epoxy Pattex

** στους κραδασμούς και σε βάρος

* Βαφόμενη με χρώματα που επιθυμείτε

* Εσωτερικής ή και Εξωτερικής χρήσης  όπως μεταξύ πολλών είναι και η Κόλλα Χωρίς Διαλύτες Ρευστή 100% Pattex

* Εξαιρετικής ελαστικότητας 300%

* Μέγιστης αντίστασης σε εφελκυσμό.  Δύο πολύ καλές κόλλες είναι η  Πανίσχυρη κόλλα Mamut Glue Den Braven   και το   Συγκολλητικό για βαριά αντικείμενα Sikaflex 118 Extreme Grab

* Κόλλα κατάλληλη να διατρηθεί, να πλανιστεί

* Ταχυστέγνωτη ακόμη και σε 60 μόνο δευτερόλεπτα Κόλλα πολλαπλών χρήσεων ταχυστέγνωτη 60sec Loctite

* Κόλλα που στεγνώνει ακόμα και μέσα στο νερό

* Χωρίς διαλύτες όπως η Kόλλα Χωρίς Διαλύτες Ρευστή 100% Pattex

Και η μορφή μιας κόλλας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ιδιότητα. Εάν είναι ενός ή δύο συστατικών, εάν είναι σε υγρή μορφή ή τζελ, σπρέι ή   σκόνη,  πάστα  ή  μορφή λάστιχου ή ακόμη και σε  ράβδους  σιλικόνης.

Οι κόλλες ενός συστατικού  θεωρούνται πιο απλές και εύκολες στη χρήση. Ενώ οι κόλλες δύο συστατικών θεωρούνται, χωρίς να είναι κανόνας, πιο ισχυρές.

Οι κόλλες σε τζελ είναι ιδανικές εάν θέλουμε να κολλήσουμε σε κατακόρυφες   επιφάνειες. Λόγω της σύστασης τους δεν «τρέχουν» και διευκολύνουν το έργο μας.

Ενώ οι κόλλες σε σπρέι, με περιορισμένη γκάμα, έχουν τη δική τους πρακτική ιδίως σε σημεία δύσκολης πρόσβασης όπως είναι η Κόλλα σε σπρέι Mammoth Adhesive Everbuild, κατάλληλη για να σταθεροποιεί μοκέτες και υφάσματα.

Οι κόλλες σε πάστα είναι πολύ εξειδικευμένες και υψηλών προδιαγραφών. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Εποξικός Ατσαλόστοκος 2 Συστατικών σε Stick Loctite 3463, που αναφέραμε και πιο πάνω, εφαρμόζεται σαν στόκος και είναι ιδανικός να σταματά διαρροές, οπές σε δεξαμενές κοκ.  

Οι  ράβδοι σιλικόνης, σε αντίθεση με τις άλλες μορφές κόλλας, χρειάζονται και το κατάλληλο εργαλείο για να εφαρμοστούν. Το εργαλείο αυτό, πιστόλι  θερμόκολλας, θερμαίνει τη  ράβδο σιλικόνης (στικ σιλικόνης) ώστε στη ρευστή της μορφή να λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία.

 

κολλεςΥπάρχει κόλλα κατάλληλη για τη δική μου περίπτωση; 

 

 

Υπάρχουν κόλλες κατάλληλες για πλήθος περιπτώσεων, για πλήθος επιφανειών αλλά και για τη συγκόλληση υλικών διαφορετικών  μεταξύ τους,   όπως μέταλλο με ξύλο ή πέτρα.

Επίσης, υπάρχουν κόλλες που εφαρμόζονται ακόμη και σε υγρές επιφάνειες ή μέσα στο νερό  όπως ο Εποξικός Ατσαλόστοκος 2 Συστατικών σε Stick Loctite 3463.

Οπότε η απάντηση μας είναι: Υπάρχουν κόλλες κατάλληλες για πολύ  ιδιαίτερες  και σπάνιες περιπτώσεις, γιατί όχι και για την δική σας!

«Η Λύση μπορεί Απλά να είναι μια Κόλλα»

Είδαμε ότι οι κόλλες έχουν πολλές χρήσεις στις χειροτεχνίες, στη διακόσμηση, στις οικιακές επισκευές, στις κατασκευές, στη δόμηση και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό.

Αποτελούν ένα χρήσιμο «εργαλείο» για επαγγελματίες (τεχνίτες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, σιδεράδες, ξυλουργούς, συνεργία αυτοκινήτων, μηχανικούς αυτοκινήτων, τεντάδες οικοδόμους κ.ο.κ.).  

Δικαίως λοιπόν ο τίτλος του αφιερώματος μας είναι «Η Λύση μπορεί Απλά  να  είναι μια Κόλλα».

Η κόλλα είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε όλους. Την επόμενη φορά που θα ασχοληθείτε με οποιαδήποτε κατασκευή, ρωτήστε μας.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από κόλλες απλές και επαγγελματικές. Μια από αυτές μπορεί να είναι η κατάλληλη κόλλα που θα διευκολύνει το έργο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας  τηλεφωνικώς στο 210-6815018 ή  επισκεφτείτε  το κατάστημα μας Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι.  Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa