Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Αφιέρωμα σε προϊόντα για μαστορέματα & κατασκευές / Ξεθάμπωμα φαναριών, σε 3 βήματα & 10 λεπτά, για ασφαλή οδήγηση

Ξεθάμπωμα φαναριών σε 3 βήματα & 10 λεπτά

Ξεθαμπωμα φαναριων

Ο πιο εύκολος  & γρήγορος τρόπος για ξεθάμπωμα φαναριών
μπορεί να γίνει από εσάς σε  10' !


Το  Σετ αποκατάστασης θαμπωμένων φαναριών SONAX επιτυγχάνει ξεθάμπωμα κιτρινισμένων φαναριών σε 10 λεπτά ή και σε ακόμη λιγότερο χρόνο.

Δεν απαιτούνται ηλεκτρικά εργαλεία!

Τα σημερινά φώτα αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικό πλαστικό, σκληρό και ανθεκτικό στην κρούση. Ενώ το πολυανθρακικό είναι πιο ανθεκτικό από τους γυάλινους προβολείς, που είχαν πριν χρόνια τα αυτοκίνητα, έχουν την ιδιότητα να θαμπώνουν μέσα σε 1-3 χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες και τη φροντίδα τους.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος οδηγός κυκλοφορεί στο δρόμο με αναποτελεσματικούς προβολείς!

Εκτός από την όμορφη εμφάνιση των προβολέων και την ενίσχυση της αξίας του όλου οχήματος, η βελτιωμένη απόδοση των προβολέων εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια οδήγησης μέσα από την ικανότητα ο οδηγός να βλέπει και να τον βλέπουν.

Τα θαμπωμένα αναποτελεσματικά φανάρια αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια από όσο κανείς μπορεί να υποθέσει.

Τα θαμπά φώτα μειώνουν την ποσότητα φωτός που φωτίζει το δρόμο έως και 90%.

Το οξειδωμένο πλαστικό αναστέλλει το φως που διέρχεται από το κάλυμμα του προβολέα, δημιουργώντας μια λάμψη που αποσπά την προσοχή από τους άλλους οδηγούς.

Οι προβολείς του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να φωτίζουν το δρόμο τουλάχιστον 46 μέτρα μπροστά μας. Εάν δεν το κάνουν, δεν έχουμε αρκετή οπτική προειδοποίηση για να αποφύγουμε ένα δυνητικά επικίνδυνο και ακριβό ατύχημα.

Το Σετ Αποκατάστασης Θαμπωμένων Φαναριών Sonax είναι ιδανικό για ξεθάμπωμα 4 φαναριών και περιλαμβάνει:

  • 4 γυαλόχαρτα ,
  • 2 σφουγγαράκια γυαλίσματος,
  • 1 αλοιφή για ξεθάμπωμα φαναριών 75 ml,
  • 2 μαντηλάκια με προστατευτικό υγρό,
  • 4 πανιά γυαλίσματος

Το σετ ανάκτησης της καθαρότητας των προβολέων σας είναι σχεδιασμένο για ελαφρύ έως μέτριο κιτρίνισμα - θάμπωμα φώτων αλλά και αποκατάσταση λεπτών γρατζουνιών. Είναι μια απλή διαδικασία τριών βημάτων. Δεν απαιτείται μηχανή λείανσης.
 

Διαδικασία πως να καθαρίσετε τα φανάρια του αυτοκινήτου

Αφού καθαρίσετε καλά τα φανάρια, απομακρύνετε σκόνη και ξερούς λεκέδες και στεγνώσετε θα πρέπει να μαρκάρετε το περίγραμμα των φαναριών με μία ταινία

Τώρα ξεκινούν τα 3 βήματα για το πιο εύκολο και γρήγορο ξεθάμπωμα φαναριών

1. Με την χρήση του λεπτού γυαλόχαρτου, αφού πρώτα το έχετε ελαφρώς βρέξει με νερό, τρίψτε με ελαφρές κυκλικές κινήσεις τα φανάρια.  Συνεχίστε  να βρέχετε  το  γυαλόχαρτο  όσο τρίβετε.  Με το βήμα αυτό απομακρύνουμε τη θολούρα και το επίμονο κιτρίνισμα των φαναριών . Η επιφάνεια τους γίνεται πάλι διάφανη, λεία και ματ. Με ένα καθαρό πανάκι απομακρύνετε τα λειαντικά κατάλοιπα.

2. Απλώστε την αλοιφή αποκατάστασης στην λευκή πλευρά του σφουγγαριού γυαλίσματος . Εφαρμόστε απαλά με κυκλικές κινήσεις μέχρι τα φώτα να αποκτήσουν την επιθυμητή γυαλάδα  και  κρυστάλλινη διαφάνεια. Με την αλοιφή επιτυγχάνεται και η επιδιόρθωση των λεπτών γρατζουνιών που μπορεί να έχουν οι προβολείς. Εάν χρειαστεί,προσθέστε και άλλη αλοιφή στο σφουγγαράκι. Απομακρύνετε τα υπολείμματα με  το  γυαλιστικό   πανί.

3. Χρησιμοποιείστε το μαντηλάκι με το προστατευτικό υγρό για να «θωρακίσετε» & να προστατέψετε τα φώτα σας από τις UV ακτίνες. Έτσι οι προβολείς σας θα παραμείνουν καθαροί για μεγαλύτερο διάστημα. Αφήστε να στεγνώσουν για  30 λεπτά. Μην αγγίξετε  τις  επιφάνειες μέχρι να στεγνώσουν. 


Τα φανάρια του αυτοκινήτου σας είναι  κιόλας όμορφα σαν καινούργια και ασφαλή για οδήγηση.

 

Τεχνικές συμβουλες
Για τα πίσω φανάρια το 1ο βήμα (τρίψιμο με γυαλόχαρτο) δεν χρειάζεται. Μη τρίβετε  με το γυαλόχαρτο δυνατά βαθιές γρατζουνιές γιατί θα καταστρέψετε  το φιλμ προστασίας των φαναριών. 
 

 

σπρευ

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa