Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Η επιτυχημένη ανακαίνιση δίνει προστιθέμενη αξία στο ακίνητο σας

Η ανακαίνιση δίνει προστιθέμενη αξία στο ακίνητο σας

Ανακαινιση Χρωματα Εργαλεια

 

Ο όρος ανακαίνιση έχει στην πραγματικότητα πολλές εκδοχές.

Θα μπορούσε να είναι κάτι απλό όπως

  • ο ελαιοχρωματισμός (η ανανέωση του χώρου μέσα από το βάψιμο των τοίχων ή και των ντουλαπιών υπνοδωματίων και κουζίνας), το τρίψιμο,
  • η αλλαγή πατωμάτων,
  • η μετατροπή της εσωτερικής διαρρύθμισης με την προσθήκη ή την «αφαίρεση» εσωτερικών τοίχων,
  • η τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας,
  • η μόνωση ταράτσας ή και τοίχων,
  • η ανανέωση ηλεκτρολογικών ή και υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλαγή στα είδη υγιεινής, κοκ

Ο σωστός σχεδιασμός και οι συντονισμένες ενέργειες ανακαίνισης έχουν ως στόχο να προσθέσουν στο ακίνητο μεγαλύτερη αξία, είτε πρόκειται για ενοικίαση ή για πώληση, από ότι το κόστος της ίδιας της επένδυσης.

Όπως είπαμε η ανακαίνιση μπορεί να γίνει σε πολλά επίπεδα ανάλογα με τις ανάγκες του ακινήτου, το επιθυμητό αποτέλεσμα, το διαθέσιμο χρόνο και τις οικονομικές δυνατότητες.

Ο πιο απλός, άμεσος και οικονομικός τρόπος ανακαίνισης ενός ακινήτου, ο οποίος θεωρείται ότι έχει την καλύτερη σχέση κόστους – απόδοσης, είναι ο ελαιοχρωματισμός και η μόνωση του ακινήτου.

Ο ελαιοχρωματισμός, μέσω της επιλογής κατάλληλων προϊόντων και χρωμάτων, συμβάλλει στην βελτίωση κακοτεχνιών και στην υψηλή αισθητική αξία του ακινήτου.

Από την άλλη η μόνωση προστατεύει το χώρο από την υγρασία και γενικότερα τις ακραίες καιρικές συνθήκες, εμποδίζει την γρήγορη φθορά του ακινήτου (διαβρώσεις κοκ), δημιουργεί υγιή περιβάλλοντα για τους κατοίκους των ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος ψύξης ή και θέρμανσης του χώρου.

Είτε πρόκειται να αναλάβετε μόνοι σας την ανακαίνιση του ακινήτου σας, είτε πρόκειται να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένες εταιρίες, σας προτείνουμε πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να κάνετε ολοκληρωμένη και σωστή έρευνα αγοράς.

Αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος που θα διαθέσετε σας είναι πολύτιμος, όμως να είστε σίγουροι ότι ο χρόνος αυτός θα σας επιστραφεί πολλαπλά μέσα από την ποιότητα του αποτελέσματος και το οικονομικό σας όφελος.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa