Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Για τη φροντίδα και περιποίηση του αυτοκινήτου σας / Σπρέι Αφαιρούμενου Φιλμ Sprayplast Duplicolor - Οδηγός εφαρμογής

Σπρέι Αφαιρούμενου Φιλμ - Οδηγός εφαρμογής

Sprayplast!

μια διακοσμητική πρόταση για ζάντες αυτοκινήτων, μηχανών, ποδηλάτων αλλά και για DIY κατασκευές

μια διακοσμητική πρόταση για ψαγμένους και τολμηρούς

 

Οι οδηγίες εφαρμογής βήμα - βήμα

 

Πριν την προετοιμασία

σπρει για ζαντεσ

Προετοιμάστε προσεκτικά και με επιμέλεια τις επιφάνειες που θέλετε να βάψετε ώστε να είναι καθαρές, στεγνές απαλλαγμένες από σκουριά και λιπαρότητα. Η επιφάνεια σας θα πρέπει να είναι λεία και ανθεκτική σε διαλύτες.
Μην βάφετε σε πορώδεις ή τραχείες επιφάνειες. Το φιλμ που θα σχηματιστεί αφαιρείτε εύκολα από τις λείες επιφάνειες. 
 

Προετοιμασία

χρωμα για ζαντεσ

Καλύψτε προσεκτικά με χαρτοταινία και χαρτί την περιοχή που δεν θέλετε να βάψετε.  Προστατεύστε προσεκτικά τους τροχούς και την εσωτερική επιφάνεια με χαρτοταινία και χαρτί. Αφαιρέστε το χαρτί και την ταινία κάλυψης αμέσως μετά το βάψιμο και του τελευταίου στρώματος σπρέι.
Δεν χρειάζεται αστάρωμα!
 

Εφαρμογή

σπρει αυτοκινητων

 

Πριν τη χρήση, ανακαινίστε καλά το δοχείο για 2 - 3 λεπτά. Τα περισσότερα σπρέι DUPLI-COLOR έχουν ένα προστατευτικό δακτύλιο ή κάλυμμα «άσκοπης χρήσης». Πριν την εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι το αφαιρέσατε.

Δοκιμάστε το σπρέι σε ένα μη εμφανές σημείο ή άλλη επιφάνεια εξασφαλίζοντας έτσι ότι το περιεχόμενο του κουτιού έχει το επιθυμητό χρώμα και ότι η επιφάνεια είναι συμβατή με το χρώμα.
 

σπρει αφαοιρουμενο

 

Ψεκάστε σταυρωτά από απόσταση 25 cm. Εφαρμόστε πρώτα ένα πολύ λεπτό στρώμα (μην προσπαθήσετε να αποκτήσετε αμέσως κάλυψη). Στη συνέχεια, εφαρμόστε τουλάχιστον 4 επιπλέον στρώματα του SPRAYPLAST. Όσο περισσότερα στρώματα εφαρμόζετε, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να αφαιρέσετε μετά το φιλμ.

Είναι σημαντικό, μεταξύ κάθε στρώσης να μεσολαβεί διάστημα περίπου 10 λεπτών. 
 

Σπρει αυτοκινητων ζαντεσ

Λίγες ακόμη  πληροφορίες  για βάψιμο ζαντών
Για να αποφευχθούν ρηγματώσεις του χρώματος, θα πρέπει να καλύψετε επαρκώς με παχιά στρώματα και τα κρίσιμα σημεία (π.χ. γωνίες, καμπύλες και άκρα). Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε ρωγμές και ζημιές του φιλμ εφαρμόζοντας ένα νέο στρώμα SPRAYPLAST. Οι συνιστώμενες στρώσεις χρώματος είναι 5.
Το περιεχόμενο ενός σπρέι θεωρείται επαρκές έως και για 2 ζάντες κλασσικού μεγέθους.

Χρόνος στεγνώματος (στους 20 °C, σχετική υγρασία αέρα 50%):
10λεπτά, στεγνό δεν επικάθεται σκόνη, σε 2 ώρες στεγνό στην αφή, 6-8 πλήρες στέγνωμα του χρώματος. Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την υγρασία του αέρα και το πάχος του εφαρμοζόμενου στρώματος.

Μετά την εφαρμογή
Περίπου 6 - 8 ώρες μετά την εφαρμογή του τελευταίου χρώματος, το SPRAYPLAST είναι πλήρως στεγνό.
Η βαμμένη επιφάνεια είναι ανθεκτική στα συνήθη καθαριστικά. Οι ζάντες μπορούν να πλυθούν επίσης και σε πλυντήρια αυτοκινήτων. Σε περίπτωση καθαρισμού με ατμό, διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον 25 cm. Σε περίπτωση ζημιάς απλά περάστε 2-3 στρώσεις sprayplast.
 

σπρει αφαιρουμενο φιλμ

Αφαίρεση του Φιλμ
Για να αφαιρέσετε το φιλμ, πιάστε ένα σημείο του και τραβήξτε το ώστε να αποκολληθεί. Το φιλμ ξεκολλά εύκολα εφόσον έχετε δημιουργήσει τουλάχιστον 3-4 στρώσεις sprayplast. Η αφαίρεση του φιλμ συνίσταται σε θερμοκρασία μεγαλύτερης των 15°C.

Πρακτικά   και Χρήσιμα 
Προστατέψτε το αντικείμενο και τη γύρω περιοχή από το «νέφος» του σπρέι, λάβετε προστατευτικά μέτρα και για εσάς. Η θερμοκρασία χρήσης προτείνετε μεταξύ +10°C και +25°C και η υγρασία 60%. Χρησιμοποιείτε σπρέι μόνο κατά τη διάρκεια ξηρού καιρού, σε χώρους προστατευμένους από τον άνεμο και σε καλά αεριζόμενους.

Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά και λάβετε υπόψη τα προειδοποιητικά κείμενα στην  ετικέτα.

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa