Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / 8 +2 Υπέροχες και απλές τεχνοτροπίες τοίχου για να δώσετε στυλ σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού!

8 +2 Υπέροχες και απλές τεχνοτροπίες τοίχου

……… δίνουν στο χώρο σας ένα καθαρά προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ

 

τεχνοτροπια τοιχου

 

Εάν
• Θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με τη σφραγίδα της προσωπικότητας σας 
• Σας αρέσει να πειραματίζεστε με τα χρώματα
• Το αγαπημένα σας χόμπι είναι η διακόσμηση και το βάψιμο
• Θέλετε
την πιο οικονομική πρόταση διακόσμησης
Πρέπει να ανανεώνετε συνεχώς το χώρο σας
• Θέλετε να προσθέσετε αξία στους ήδη βαμμένους τοίχους σας

Τότε
Οι 8 +2  υπέροχες τεχνοτροπίες θα σας ενθουσιάσουν

Επιλέγοντας και συνδυάζοντας τα αγαπημένα σας χρώματα, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας συνθέσεις.

Δείτε
Βήμα – βήμα, μέσα από πρακτικά και σύντομα βίντεο πως μπορείτε να εφαρμόσετε τις τεχνοτροπίες στους τοίχους του σπιτιού, του γραφείου ή και του μαγαζιού σας!  
Με ελάχιστα εργαλεία, μηδενική εμπειρία, πάρα πολύ κέφι!

1. Τεχνοτροπία Οριζόντιας Ρίγας 

Πρόκειται για μια απλή τεχνοτροπία τοίχου ενώ θεωρείται και ιδιαίτερα εύκολη. Χρειάζονται μόνο λίγα "εργαλεία" όπως σχοινί, κιμωλία, χαρτοταινία, μετροταινία και φυσικά χρώματα της προτίμησης σας.

Οι οριζόντιες ρίγες μπορούν να σχεδιαστούν σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου ή μόνο σε ένα τοίχο που δεν έχει άλλα στοιχεία π.χ βιβλιοθήκη, ραφιέρα κοκ.
 
Είναι μια από τις πιο δημοφιλής τεχνοτροπίες καθώς επιλέγεται τόσο για δωμάτια κατοικιών (κρεβατοκάμαρες, σαλόνι ή τραπεζαρίες) αλλά και για επαγγελματικούς χώρους (αίθουσες αναμονής, γραφεία) ή χώρους εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες).

 +1. Τεχνοτροπία Οριζόντιας Ρίγας κοντά στο ταβάνι 

Μια άλλη εκδοχή της οριζόντιας ρίγας, η οποία σχεδιάζεται ψηλά στον τοίχο, πολύ κοντά στο  ταβάνι. Ανάλογα το πάχος της ρίγας και τα χρώματα που θα επιλεχθούν, η οριζόντια ρίγα μπορεί να δώσει την αίσθηση μεγαλύτερου ή μικρότερου ύψους στο χώρο.
 
Το "δυνατό σημείο" αυτής της τεχνοτροπίας είναι η προσωπικότητα που δίνει στο χώρο. Σε απλά δωμάτια προσθέτει κύρος και φινέτσα!

 2. Τεχνοτροπία Κάθετης Ρίγας 

Εξίσου απλή τεχνοτροπία τοίχου. Για να σχεδιασθεί μπορεί να επιλεχθούν χρώματα σε διαφορετικές αποχρώσειςένα χρώμα σε διαφορετικούς τόνους ή και ένα χρώμα σε διαφορετικά φινιρίσματα (ματ και γυαλιστερό ή σατινέ).
 
Συνήθως προτείνεται για ένα μόνο τοίχο του χώρου και δίνει την αίσθηση της ταπετσαρίας

 3. Τεχνοτροπία Ombre 

Ιδιαίτερη και σπάνια τεχνοτροπία τοίχου Ίσως λίγο πιο σύνθετη, απευθύνεται σε άτομα που χειρίζονται άνετα τα πινέλα βαψίματος.
 
Είτε χρησιμοποιηθούν διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος είτε τελείως διαφορετικά χρώματα, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
 
Λόγω του έντονου χαρακτήρα της και αυτή η τεχνοτροπία εφαρμόζεται μόνο σε ένα τοίχο.
 
Συναντάται τόσο σε υπνοδωμάτια αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους (π.χ αίθουσες υποδοχής ξενοδοχείων, ινστιτούτων αισθητικής, τουριστικά γραφεία, μουσεία κοκ).

 4. Τεχνοτροπία Κύκλων 

Πολύ απλή και εύκολη τεχνοτροπία. Με εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Μπορεί να εφαρμοστεί στην κυριολεξία παντού.
 
Σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού, σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους εστίασης…. Σίγουρα θα προσελκύσει τους επισκέπτες του χώρου και οι εντυπώσεις θα είναι μόνο θετικές!
 
Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε τοίχους που έχουν βαφτεί πριν αρκετό καιρό, και απλά θέλετε μια οικονομική, ασυνήθιστη και ελκυστική ανανέωση.
Όσον αφορά τα εργαλεία, σίγουρα τα περισσότερα από αυτά τα έχετε ήδη!!
 
Εάν πρέπει να αναφέρουμε και ένα «αδύναμο» σημείο αυτής της τεχνοτροπίας είναι το σταθερό χέρι που χρειάζεται. Αλλά και αυτό, με την κατάλληλη εξάσκηση, το αποκτάτε εύκολα.
 
Διακοσμήστε και μεταμορφώστε τους τοίχους σας, κάντε πειραματισμούς με κύκλους, μικρούς μεγάλους, εσωτερικούς, εξωτερικούς, με αλληλοεπικάλυψη σε διάφορα χρώματα.

 5. Τεχνοτροπία Πουά 

 
Την τεχνοτροπία πουά μπορεί να τη βρειτε και ως τεχνοτροπία κονφετί γιατί αποτελείται από μικρούς κύκλους σε διάφορα χρώματα, σκόρπιους ή σε σειρά να διακοσμούν τους τοίχους μας.
 
Μας αρέσει πολύ αυτή η τεχνική, είναι γεμάτη ενέργεια, χρώματα, με πολύ δόση ελευθερίας. Στο βίντεο που θα δείτε οι κύκλοι είναι ευθυγραμμισμένοι στη σειρά. Αυτή είναι μόνο μια εκδοχή της τεχνοτροπίας πουά.
 
Εσείς, εάν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε τους κύκλους σε ελεύθερη διάταξη ή και να επιλέξετε την τεχνική οβάλ όπως παρουσιάζεται πιο κάτω. 
 
+2. Τεχνοτροπία Οβάλ

Σας άρεσε η τεχνοτροπία πουά! αλλά θέλετε κάτι πιο «ανέμελο». Τότε η τεχνοτροπία οβάλ είναι η πρώτη σας επιλογή.

Όμορφη, λαμπερή και παιχνιδιάρα τεχνοτροπία … από εσάς  ζητά μόνο να πειραματιστείτε με χρώματα και μεγέθη. Εάν την επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο, προτιμήστε οικολογικά χρώματα και ζητήστε τη βοήθεια των μικρών μας φίλων.

Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για δημιουργική απασχόλησή γονιών και παιδιών που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. 

6. Τεχνοτροπία Κυψελών 

 7. Τεχνοτροπία Διαμαντιών 

 
Η τεχνοτροπία διαμαντιών έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με της «κάθετης ρίγας» και των κυψελών. Εφαρμόζεται σε έναν ολόκληρο τοίχο και σπάνια σε όλους τους τοίχους του δωματίου.
 
Δημιουργεί χώρους με μοναδική κομψή προσωπικότητα. Και εδώ μπορούν να επιλεχθούν χρώματα σε διαφορετικές αποχρώσεις, ένα χρώμα σε διαφορετικούς τόνους ή και ένα χρώμα σε διαφορετικά φινιρίσματα (ματ και γυαλιστερό ή σατινέ). 
8. Τεχνοτροπία Γεωμετρικών Σχεδίων 

 
Παιχνιδιάρικη τεχνοτροπία για να διακοσμήσετε τους τοίχους με τρίγωνα, πολύγωνα, κύκλους σε διάφορα χρώματα.
 
Όπως θα δείτε και στο βίντεο με λίγη φαντασία τα τρίγωνα μπορούν να γίνουν βουνά, οι κύκλοι να γίνουν ήλιος, τα πολύγωνα αστέρια ….και όλα μαζί ένα ευχάριστο, μαγευτικό παιδικό δωμάτιο.

 

 

Εάν επιθυμείτε περισσότερες διακοσμητικές ιδέες και συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας Διακόσμηση Σπιτιού & Συνδυασμοί χρωμάτων.

Εάν σας άρεσε η συλλογή από τις διακοσμητικές μας προτάσεις και θέλετε να τις προσαρμόσετε στο δικό σας χώρο, σε περιμένουμε στο κατάστημα μας Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι, τηλ 210 6815018. 

Διακοσμητικές συμβουλές αποκλειστικά από την ομάδα «Σαραγούδας» . Ευχαριστούμε θερμά τη Dulux που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και ψηφιακού υλικού.

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa