Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Πως να πετύχετε την τέλεια Τεχνοτροπία Τοίχων Ombre

Πως να πετύχετε την Τεχνοτροπία Τοίχων Ombre Effect

Συχνά αναζητάμε, για τη διακόσμηση του σπιτιού ή ενός καταστήματος, μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία. Θα θέλαμε να είναι απλή αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή.

Στο πιο κάτω Video σας παρουσιάζουμε την τεχνοτροπία για τοίχους αλλά και ξύλο Ombre Effect.

Ombre Effect ονομάζεται η σταδιακή ανάμειξη ενός χρώματος στο άλλο με έναν ακανόνιστο και ελεύθερο τρόπο.

Δείτε στο Video πόσο απλή είναι η εφαρμογή:

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Σχοινί & Κιμωλία. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε το Σετ νήμα στάθμης και πούδρα Stanley® 47-443
Πινέλο
Ρολό
Σκαφάκι
Μεζούρα
Χαρτοταινία
2 χρωματα της επιλογής σας. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που να κάνουν έντονη αντίθεση όπως στο video που προβάλλεται ή μικρότερης αντίθεσης ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ποσότητα του χρώματος εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας.

 

Εφαρμογή

 

Βήμα 1. Η επιφάνεια του τοίχου  θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή όπως  άλλωστε κάνουμε όποτε βάφουμε έναν τοίχο.

 

Βήμα 2. Με τη μεζούρα μας μετράμε το ύψος που θέλουμε να γίνει η αλληλοκάλυψη των χρωμάτων (Ombre effect) και σημαδεύουμε. Σημαδεύουμε μια οριζόντια γραμμή στον τοίχο χρησιμοποιώντας την κιμωλία και το σχοινί. Χρωματίζουμε το σχοινί με την κιμωλία έτσι ώστε όταν το τεντώσουμε πάνω στον τοίχο να αφήσει σημάδια.

 

Βήμα 3. Εφαρμόζουμε το πρώτο χρώμα στο τμήμα πάνω από την οριζόντια  γραμμή που έχουμε δημιουργήσει.  Αφήνουμε να στεγνώσει.

 

Βήμα 4. Βάφουμε το δεύτερο χρώμα στο τμήμα κάτω από την οριζόντια γραμμή που έχουμε δημιουργήσει. Αφήνουμε να στεγνώσει.

 

Βήμα 5. Τώρα η βοήθεια ενός φίλου  θα μας ήταν χρήσιμη. Εμείς με το πινέλο ξαναπερνάμε την πάνω επιφάνεια με το πρώτο χρώμα, ενώ ο βοηθός μας με το ρολό ξαναπερνά την κάτω επιφάνεια με το δεύτερο χρώμα.

Πετυχαίνουμε  λοιπόν  και οι δύο επιφάνειες να είναι νωπές.  Τώρα και ενώ οι δύο επιφάνειες είναι νωπέςμε το ίδιο πινέλο, χωρίς να το ξεπλύνουμε, αναμιγνύουμε απλά   τα δύο χρώματα με ελεύθερες κινήσεις του πινέλου.

 

Voilà

 

Τόσο απλά & γρήγορα ήρθε η ώρα να απολαύσετε την εξαιρετική τεχνοτροπία σας.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa