Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χρωματολόγια & Συνδυασμοί χρωμάτων που Εμπνέουν τις Επιλογές σας / Συνδυασμοί χρωμάτων κλασσικοί & σύγχρονοι / Συνδυασμοί χρωμάτων για την κουζίνα, εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα σου

Συνδυασμοί χρωμάτων για την κουζίνα, εμπνευσμένοι από τ

υπεροχα χρωματα για κουζινες

 

Εάν η κουζίνα είναι η  "καρδιά" του σπιτιού σας,  τότε σίγουρα θα χαρείτε να μάθετε τα  πολύτιμα   μυστικά της για να δημιουργήσετε έναν υπέροχο χώρο, βαμμένο στα αγαπημένα σας χρώματα, πάντα όμορφο και ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση.

Κουζίνα η πολυδιάστατη


Όλοι το έχουμε αισθανθεί, η κουζίνα μας είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους του σπιτιού μας γιατί είναι:

 

* χώρος δημιουργίας. Στις μέρες μας τα περισσότερα μέλη της οικογένειας ασχολούνται με τη μαγειρική. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευχάριστα χόμπι που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα ενώ αποτελεί πόλο έλξης όλης της οικογένειας.

* χώρος συγκέντρωσης και επικοινωνίας. Στα καθιερωμένα Κυριακάτικα γεύματα όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι.
* χώρος ψυχαγωγίας και φιλοξενίας. Ιδιαίτερα στα σύγχρονα σπίτια όπου η κουζίνα είναι προέκταση του καθιστικού όπου συγκεντρώνονται συγγενείς και φίλοι απολαμβάνοντας τις όμορφες στιγμές τους.


Για όλους αυτούς τους λόγους η διαμόρφωση της κουζίνας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική, ιδιαίτερα όσον αφορά την εργονομία, την υγιεινή και την προσωπικότητα της.

Σε αυτό το άρθρο :

Θα αναφερθούμε στην προσωπικότητα της κουζίνας, στην αίσθηση που εκπέμπει και τη ψυχολογία που διαμορφώνει μέσα από την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων.

Θα παρουσιάσουμε μεγάλη ποικιλία από αποχρώσεις και τους συνδυασμούς των.

Θα αναφερθούμε επίσης στις προδιαγραφές  που πρέπει να έχουν τα χρώματα ως υλικά για να εξασφαλίζουν την υγιεινή του χώρου αλλά και   την  υγεία  όλης της οικογένειας.

 

 

χρωματα για κουζινα

 

 

συνδυασμοι χρωματαων για κουζινα

 

φωτεινα πορτοκαλι χρωματα για κουζινες

 

Οι καθημερινές δραστηριότητες μας στη κουζίνα είναι η πηγή έμπνευσης μας

Συχνά,  όταν μιλάμε για διακόσμηση, χρώματα και συνδυασμούς,  αναφέρουμε ότι μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες πηγές έμπνευσης   είναι η καθημερινότητα μας και η φύση.
Για άλλη μια φορά λοιπόν οι χρωματικές μας προτάσεις βασίστηκαν σε αυτές τις αλάνθαστες πηγές. Προκλητικά ταρτάκια, ολόφρεσκος χυμός ντομάτας, χαλαρωτικό Blue Curacao με πορτοκάλι, δροσερά κρινάκια είναι μόνο κάποιες από τις εικόνες που κέντρισαν τη φαντασία μας και μας βοήθησαν στη δημιουργία   υπέροχων συνδυασμών χρωμάτων που σας παρουσιάζουμε.

 

μπλε αποχρωσεις για κουζινες

 

εντονα χρωματα για βαψιμο κουζινας

 

ψυχρα χρωματα για διακοσμηση κουζινας

  

Συνδυασμοί χρωμάτων κουζίνας για όλες τις προτιμήσεις

πρασινα χρωματα για κουζινες

 

συνδυασμοι χρωματων πρασινο μωβ

 

κουζινες σε μοντερνα χρωματα

 


Επειδή η επιλογή χρωμάτων σχετίζεται άμεσα με την προσωπικότητα μας, «παίξαμε» με τα χρώματα και συνδυάσαμε τις αποχρώσεις ώστε να δημιουργήσουμε χρωματικές προτάσεις για όλες τις προτιμήσεις: κλασσικές, σύγχρονες, αρμονικές αντιθέσεις ή απόλυτοι συνδυασμοί σε γήινα, φωτεινά, θερμά και ψυχρά χρώματα.

 

Οι εικόνες μας έχουν την μοναδική πρωτοποριακή προσέγγιση 4 σε 1. Σε κάθε μια από αυτές έχετε μια ολοκληρωμένη πρόταση καθώς μπορείτε να δείτε:
* την πηγή έμπνευσης των χρωμάτων
* τα προτεινόμενα χρώματα
* τους συνδυασμούς χρωμάτων
* την εφαρμογή των χρωμάτων σε ένα φυσικό χώρο

 

Πρακτικές συμβουλές για πετυχημένους συνδυασμούς χρωμάτων

ροζ αποχρωσεις για κουζινες
 

 

καφε χρωματα για κουζινες

 

ζωηρα χρωματα για κουζινες

 

 Όταν κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές μικρές και πρακτικές συμβουλές ώστε έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιλέξετε τις ανοικτές αποχρώσεις για τις μεγαλύτερες επιφάνειες των τοίχων. Με τις σκούρες  ή  έντονες  αποχρώσεις μπορείτε να βάψετε τα έπιπλα της κουζίνας ή κάποια αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου όπως μια εσοχή τοίχου. Οι φωτεινοί τοίχοι, που ο ήλιος πέφτει πάνω τους, μπορούν να βαφτούν με χρώματα έντονα. Οι σκιεροί τοίχοι δείχνουν πάντα ένα τόνο πιο σκούροι από το πραγματικό χρώμα που τους βάψατε.
Εάν πάλι προτιμάτε την μονοχρωμία στους τοίχους, η εναλλακτική μας πρόταση είναι να δημιουργήσετε χρωματικές πινελιές και αντιθέσεις επιλέγοντας τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία (κουρτίνες, τραπεζομάντηλα κα) στις προτεινόμενες αποχρώσεις κάθε χρωματικής πρότασης.

 

Η κουζίνα, οι τοίχοι της και οι ιδιαιτερότητες τους


Ο χώρος της κουζίνας έχει δύο ακόμη ιδιαιτερότητες
:
* υψηλή συγκέντρωση υγρασίας, η οποία είναι συνήθως η αιτία εμφάνισης μούχλας στους αρμούς, στους τοίχους και στα ταβάνια
* την  ανάγκη τακτικού πλυσίματος κυρίως των τοίχων γύρω από τις ηλεκτρικές συσκευές

 

βαψιμο κουζινας

 

 

Η παρουσία της υγρασία στους τοίχους, σε όποιο δωμάτιο και εάν εμφανίζεται, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Σύμφωνα με μελέτες, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 Ways Humidity Affects Asthma,  η υγρασία μπορεί να είναι υπεύθυνη για αλλεργίες, δύσπνοιες ακόμη και για άσθμα. Επηρεάζει δηλαδή σημαντικά την υγεία των ανθρώπων του σπιτιού.

Ως εκ τούτου,
όταν επιλέγετε χρώματα για τη κουζίνα σας φροντίστε να επιλέξετε όχι μόνο τις αγαπημένες σας αποχρώσεις αλλά και προϊόντα που έχουν αντιμυκητιακή δράση και είναι ανθεκτικά στο πλύσιμο.

 

  

Πώς να εντοπίσετε την υγρασία στους τοίχους της κουζίνας σας;

ανιχνευτης υγρασιας
 

 

Ανιχνευτής Υγρασίας Υγρασιόμετρο 77-030 Stanley
Γνωρίστε ένα πρακτικό και εύχρηστο εργαλείο ιδανικό για μέτρηση υγρασίας σε ξύλο και οικοδομικά υλικά.
 

υγρασια στους τοιχους


Η υγρασία έκανε την εμφάνιση της στους τοίχους σας! 

Οι κιτρινίλες και οι λεκέδες  στους  τοίχους  αποτελούν μία από τις πιο συχνές μορφές εκδήλωσης της υγρασίας. Συνήθως,  οφείλονται στη συσσώρευση υδρατμών σε χώρους (όπως οι κουζίνες λόγω μαγειρέματος αλλά και τα μπάνια) με περιορισμένο εξαερισμό. Οι προτεινόμενες λύσεις βρίσκονται στο μας τεχνικό άρθρο Κιτρινίλες και λεκέδες στους τοίχους.
 

Ενδεικτικά προϊόντα κατάλληλα για χώρους με υψηλή υγρασία όπως η κουζίνα

καταλληλα χρωματα για κουζινες

Θέλετε διακοσμητικές συμβουλές για το δικό σας χώρο; Επισκεφτείτε μας Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6815018.

Θα χαρούμε να βρούμε μαζί τα χρώματα που θα σας μαγέψουν!

 

Πηγή
https://community.aafa.org/blog/3-ways-humidity-affects-asthma

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa