Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Τεχνικές συμβουλές για Βάψιμο / Βάψιμο με σπρέι για γρήγορα και όμορφα αποτελέσματα

Βάψιμο με σπρέι για γρήγορα και όμορφα αποτελέσματα

Θέλετε να βάψετε μικρές επιφάνειες γρήγορα, εύκολα και διασκεδαστικά;
Τότε το βάψιμο με σπρέι αποτελεί μια πρακτική εναλλακτική πρόταση!

σπρει
 

βαψιμο ξυλου με σπρει

 

 

σπρει βαφηςΤι θα πρέπει να προσέξετε επιλέγοντας ένα σπρέι;

• Επιλέξτε καλής ποιότητας σπρέι   με  χρώματα    ανθεκτικά στη χρήση και στον καθαρισμό με διάφορα ήπια καθαριστικά.
• Να είναι κατάλληλα για μέταλλα, ξύλα και άλλες επιφάνειες ώστε να έχουν ευελιξία   εφαρμογής. Με ένα σπρέι να μπορείτε να βάψετε διάφορες επιφάνειες.
• Επιλέξτε σπρέι που είναι αξιόπιστα ως προς τη διατήρηση των χρωμάτων τους. Να διατηρούν το χρώμα τους αναλλοίωτο και φωτεινό ακόμη και με την πάροδο του χρόνου.

• Επιλέξτε  σπρέι  που να έχουν καλής ποιότητας μπεκ  (βαλβίδα) και με δυνατότητα ρύθμισης  της βεντάλιας ψεκασμού.

 

Ξέρατε ότι υπάρχει σπρέι  απομίμησης μαρμάρου,   διάφανο  βερνίκι για προστατέψτε τις αποξηραμένες σας συνθέσεις,  σπρέι για καθαρισμό  κλιματιστικών αυτοκινήτων ή σπρέι λιπαντικό για διαδρόμους γυμναστηρίων …..Επισκεφτείτε τη σελίδα Σπρέι, πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε από την μεγάλη ποικιλία τους! 


                                                                                                                                                                    

σπρει βαφηςΠως να προετοιμαστείτε για τέλειο βάψιμο με σπρέι;                                                            ebook sprei

• Εάν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε να μεταφέρετε και να βάψετε τα αντικείμενα σας σε εξωτερικό χώρο. Γενικότερα, εξασφαλίστε καλό αερισμό.
Προετοιμάστε τις επιφάνειες.
  o Τρίψτε ελαφρώς τις επιφάνειες με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο. Θα ενισχύσει την πρόσφυση του χρώματος.
  o Καθαρίστε με ένα νωπό πανί ώστε η επιφάνεια να μην έχει σκόνες. Έτσι η επιφάνεια σας θα γίνει ομοιόμορφη και λεία.
  o Εάν θέλετε να κάνετε διχρωμίες ή γενικότερα να μην βάψετε όλη την επιφάνεια, καλύψτε τα σημεία που δεν θέλετε να βαφτούν με καλής ποιότητας χαρτοταινία. Επιλέξτε χαρτοταινία που δεν αφήνει σημάδια και κόλλες όταν αφαιρεθεί.
Ανακινήστε   πολύ καλά το δοχείο του σπρέι.


Συμβουλή: για καλύτερα αποτελέσματα βάψτε σε θερμοκρασίες μεταξύ 10OC  -  25OC. Αποφύγετε το βάψιμο όταν φυσάει. Καλύψτε τις επιφάνειες που βρίσκονται πίσω από τα αντικείμενα που βάφετε π.χ εάν βάψετε στο μπαλκόνι καλύψτε τα κάγκελα με ένα χαρτόνι, εφημερίδες ή πλαστική μεμβράνη.

• Κρατήστε το δοχείο σε απόσταση 10 – 25 εκ. από την επιφάνεια και αρχίστε να κινείτε το χέρι σας πριν πιέσετε το  μπεκ.  Εάν πιέζετε το  μπεκ   ενώ κρατάτε το χέρι σας σταθερό, υπάρχει η πιθανότητα να τρέξει το χρώμα και να δημιουργήσει «δάκρυα»


Συμβουλή: η διαδικασία είναι απλή. Καλύτερα όμως, πριν ξεκινήσετε το βάψιμο  να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μια άλλη επιφάνεια  π.χ σε ένα χοντρό χαρτόνι!


Ψεκάστε με ομαλές ομοιόμορφες κινήσεις, παράλληλα με την επιφάνεια, από πλευρά σε πλευρά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει  το   μπεκ  (δεν  το κρατάτε πατημένο)    στο τέλος κάθε διαδρομής, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν «δάκρυα»
• Σε κάθε νέα κίνηση, επικαλύψτε την προηγούμενη κατά περίπου το ένα τρίτο.
• Κατά διαστήματα, ανακαινίστε το δοχείο του σπρέι για 5 – 10 δευτερόλεπτα. Εξασφαλίζει καλύτερη ροή του χρώματος.
• Βάψτε με την ησυχία σας. Πολλά λεπτά στρώματα είναι καλύτερα από ένα παχύ στρώμα βαψίματος.

Συμβουλή. Ο χρόνος στεγνώματος της επιφάνειας εξαρτάται από την μάρκα σπρέι. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

• Ο χρόνος που χρειάζεται για να εφαρμόσετε το δεύτερο χέρι αναγράφετε πάνω στο δοχείο. Διαβάστε τις οδηγίες πάνω στο δοχείο.
• Εφαρμόστε το δεύτερο χέρι με τον ίδιο τρόπο.

 

 

βαψιμο ξυλου με σπρει

 

 

 

 

Συγχαρητήρια, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

σπρει βαφηςΠερίσσεψε χρώμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπόλοιπο σπρέι αργότερα;

Φυσικά και μπορείτε. Απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να αναποδογυρίστε το δοχείο   και να ψεκάσετε μέχρι να ψεκαστεί μόνο αέρας. Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνει το  μπεκ  καθαρό, να μην βουλώσει και να είναι έτοιμο για μελλοντική χρήση.

 

σπρει βαφηςΠράγματι το βάψιμο με σπρέι δείχνει πρακτικό και γρήγορο. Υπάρχει όμως ποικιλία αποχρώσεων;

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σπρέι σε χρώματα. Οι περισσότερες αποχρώσεις είναι RAL. Υπάρχουν επίσης μεταλλικά χρώματα ( inox, χρυσό, ασημί, χαλκού..), τεχνοτροπίες σε σπρέι (σφυρήλατο, γρανίτης, μαρμάρου …) και εξειδικευμένα όπως σπρέι φωσφορούχα, σμάλτου, πορσελάνης, σιλικόνης …. σπρέι χειροτεχνίας, σπρέι βερνίκια κοκ . Εν ολίγοις η γκάμα των σπρέι είναι τόσο μεγάλη που μάλλον θα βρείτε αυτό που θέλετε.


Και τώρα που σίγουρα εκτιμήσατε τα Σπρέι όσο τους αξίζει  μπορείτε να κατεβάσετε το e-book Αφιέρωμα στα Σπρέι  με τα πιο δημοφιλή Σπρέι και οδηγίες εφαρμογής τους.

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa