Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Τεχνικές συμβουλές για Βάψιμο / 7 +1 συμβουλές προετοιμασίας για εύκολο βάψιμο σπιτιού

7 +1 συμβουλές προετοιμασίας για εύκολο βάψιμο σπιτιού

βαψιμο σπιτιου μονος μου

 

7 +1 συμβουλές για να βάψετε τους τοίχους απλά και αποτελεσματικά

 

Τα χρωματα τοίχων επηρεάζουν τη διάθεση σας στην καθημερινή σας ζωή. Είναι εξίσου σημαντικό λοιπόν η σωστή επιλογή αποχρώσεων αλλά και η σωστή εφαρμογή των χρωμάτων.

Επιλέγοντας χρώματα τοίχων επιλέγετε το χρώμα που θα θέλατε να έχει ο κόσμος του σπιτιού σας.

 

Στάδιο προετοιμασίας του χώρου

1. Απελευθερώστε το χώρο που θα βάψετε ώστε να κινείστε ελεύθερα, απομακρύνοντας όλα τα έπιπλα. Απλώστε σε όλο το δάπεδο προστατευτικό χαρτί οντουλέ ή εφημερίδες ώστε να παραμείνει καθαρό με την ολοκλήρωση του βαψίματος. Μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε αυτό το βήμα, ωστόσο, η καθαρή επιφάνεια στο τέλος της εργασίας σας θα σας ανταμείψει, θα με θυμηθείτε !
 

Στάδιο προετοιμασίας της επιφάνειας

2. Εάν έχετε στον τοίχο μικρές ατέλειες που θέλετε να καλύψετε χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο στόκο. Αφήστε να στεγνώσει. Τρίψτε ελαφρά για να γίνει λεία η επιφάνεια.

3. Καθαρίστε τους τοίχους με ένα ελαφρώς νωπό πανί απομακρύνοντας τυχόν σκόνες. Το στάδιο αυτό βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του χρώματος.

4. Καλύψτε με χαρτοταινία τις κάσες των πορτών και των παραθύρων, τα σοβατεπί και τους διακόπτες ώστε να κάνετε εύκολα τα «κοψίματα». Με τον όρο «κοψίματα» αναφερόμαστε στη βαφή με πινέλο των σημείων που είναι δύσκολο να βαφτούν με ρολό. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις χαρτοταινίες μια ώρα αφού βάψετε τους τοίχους.

5. Εάν η επιφάνεια που πρόκειται να βάψετε είναι επιβαρυμένη με λεκέδες ή κιτρινίλες από καλοριφέρ και κάπνα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο αστάρι για την μόνωση των λεκέδων. Η χρήση ασταριού θα βοηθήσει επίσης στην καλύτερη πρόσφυση του νέου χρώματος και στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης επιφάνειας.

 

Εικόνα 3

Τώρα είστε έτοιμοι να βάψετε!

6. Επιλέξτε χρωματα τοιχου που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και το χώρο σας. Εάν οι τοίχοι σας είναι καλά σπατουλαρισμένοι μπορείτε να επιλέξετε χρώματα τοίχων με σατινέ φινίρισμα. Το χρώμα αντανακλά ελαφριά γυαλάδα και η επιφάνεια μοιάζει μεταξένια.

7. Ξεκινήστε να βάφετε τα «κοψίματα» γύρω από τις γωνίες, τα σοβατεπί και τα σημεία που ενώνονται οι τοίχοι με την οροφή. Βουτήξτε το πινέλο σας (μέχρι τη μέση της τρίχας) στο χρώμα. Στραγγίστε ελαφρά το πινέλο ώστε να απομακρυνθεί η επιπλέον ποσότητα χρώματος.

8. Ήρθε η ώρα για το βάψιμο των τοίχων. Βουτήξτε το ρολό μέσα στο σκαφάκι με το χρώμα και στραγγίστε στο επικλινές μέρος ώστε το χρώμα να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ρολό και όχι παραφορτωμένο. Βάψτε τις μεγαλύτερες επιφάνειες με ρολό και με κατακόρυφη φορά.

Προτιμήστε διαγώνια σχήματα όπως M ή W. Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για να μην δημιουργεί το φαινόμενο της «κορνίζας» δηλαδή να φαίνονται οι ενώσεις πινέλου και ρολού , βάψτε με ρολό γύρω από τις ενώσεις πριν στεγνώσουν τα «κοψίματα» ( χρώμα που περάσατε με το πινέλο).

Με απαλές αλλά σταθερές κινήσεις και χωρίς μεγάλη πίεση βάφετε όλη την επιφάνεια. Εάν κρίνετε απαραίτητο ξαναπεράστε τα σημεία που σας φαίνονται αραιά. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνουμε να βάψετε την επιφάνεια και δεύτερο χέρι, αφού στεγνώσει το πρώτο.
Και τελειώσατε!

Απολαύστε τώρα το εξαιρετικό αποτέλεσμα ενός ανακαινισμένου δωματίου.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa