Βίδες οι πολύτιμες γ' μέρος

Βιδες σπειρωματα

Είδη σπειρωμάτων

Τα σπειρώματα βίδας είναι συνδυασμός των ραβδώσεων και των εσοχών επί του σώματος της βίδας που επιτρέπουν στη βίδα να εισχωρήσει στην επιφάνεια. Τα εξωτερικά σπειρώματα είναι γνωστά ως «αρσενικά» ενώ τα εσωτερικά ως «θηλυκά»

 

Κοχλιοτομημένες Μεταλλόβιδες Μηχανών: έχουν λεπτότερα σπειρώματα από τις ξυλόβιδες. Έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ένα παξιμάδι ή οπή σπειρώματος. Κατάλληλες για μεταλλικές επιφάνειες.

 

Ξυλόβιδες : έχουν σχεδιασθεί ειδικά για χρήση σε ξύλο. Έχουν αιχμηρή κωνική κατάληξη με τραχιά και βαθιά σπειρώματα που τους επιτρέπουν να εισχωρούν στις ξύλινες επιφάνειες.

 

Λαμαρινόβιδες: διαθέτουν εξαιρετικά αιχμηρά σπειρώματα ώστε να γίνεται εύκολα το βίδωμα τους σε μεταλλικές επιφάνειες και διαθέτουν συχνά μια κωνική κατάληξη με τον ίδιο τρόπο όπως οι ξυλόβιδες. Κατάλληλες για σύνδεση λαμαρινών έως 12 χιλιοστά.

 

Αυτοκοχλιούμενες-Αυτοδιάτρητες: διαθέτουν κατάληξη μύτης τρυπανιού επιτρέποντας την εύκολη διάνοιξη της μεταλλικής επιφάνειας.

 

Επιπροσθέτως των ποικιλιών που αναφέρθηκαν πιο πάνω, οι βίδες μπορεί να είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά (χάλυβα, ορείχαλκο, αλουμίνιο και νάιλον), μπορεί να είναι γαλβανισμένες ώστε να μην σκουριάζουν, επίσης μπορεί να έχουν διάφορα φινιρίσματα (ψευδάργυρο, μαύρο οξείδιο, αντικολλητική επίστρωση). Ατελείωτη ποικιλία βιδών υπάρχει επίσης και όσον αφορά τις διαμέτρους και τα μήκη τους.

Όταν επιλέγετε βίδες μεριμνήστε ώστε να ανταποκρίνονται της εργασία σας, λαμβάνοντας υπόψη τα τελικά αποτελέσματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Συμπληρωματικά υλικά για τις βίδες είναι τα περικόχλια (ασφαλείας, τυφλά, σύνδεσης, φλάντζας), οι ροδέλες, τα γκρόβερ, οι κρίκοι ανάρτησης (αρσενικοί, θηλυκοί), πεταλούδες, βύσματα (upat).

Επιπλέον της επιλογής της κατάλληλης βίδας και των συμπληρωματικών υλικών που πιθανών να χρειαστείτε, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου για τη σωστή εφαρμογή της αλλά και του τρόπου τοποθέτησης της.

 

Οι βίδες συνοπτικά

 

Βιδες ξύλου :

Νοβοπανόβιδες με φρεζάτη κεφαλή για εργαλείο pozidrive (και για βύσματα)

Κασονόβιδες ή Καρόβιδες με επίπεδη κεφαλή τύπου truss με τετράγωνο καρέ κάτω από το κεφάλι.

Στριφώνια : με εξάγωνή κεφαλή (και για βύσματα)

Βιδες μετάλλων  :

Μεταλλόβιδες με εξάγωνη κεφαλή

με άλεν κεφαλή

με τραπεζοειδή ή στρογγυλή κεφαλή

με φρεζάτη κεφαλή

με οβαλ ή φακή κεφαλή

Λαμαρινόβιδες απλές ή αυτοδιάτρητες με εξάγωνη κεφαλή

με τραπεζοειδή η στρογγυλή κεφαλή

με φρεζάτη κεφαλή

Βιδες γυψοσανίδων :Γυψοσανίδας απλές ή αυτοδιάτρητες με φρεζάτη κεφαλή

Βιδες για τσιμέντο: Τσιμεντόβιδες φρεζάτες για εργαλείο Τορξ

Ντίζες : κοχλιοτομημένοι ράβδοι (σπείρωμα) μήκους 1 ή 2 μέτρων

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σας Α. Παπανδρέου 30 Χαλάνδρι , τηλ 210 6815018.
 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa