Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Χειροτεχνίες, Μαστορέματα & DIY κατασκευές / Αφιέρωμα σε προϊόντα για μαστορέματα & κατασκευές / Βίδες οι πολύτιμες β' μέρος - Τα είδη κεφαλής της βίδας

Βίδες οι πολύτιμες β' μέρος

Βιδες κεφαλες

Είδη κεφαλής

Η κεφαλή της βίδας χρησιμεύει για την τοποθέτηση ή αφαίρεση της ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το σημείο στάσης της βίδας στην επιφάνεια
 

 

Ψωμάκι ή Στρογγυλοκέφαλη ή Τραπεζοειδής ( Pan) : αποτελεί ίσως το πιο κοινό είδος βίδας ελαφρώς στρογγυλεμένες και με μικρές κάθετες πλευρές ώστε να παρέχουν μια σχετικά μικρή εξοχή όταν εφαρμόζονται σε μια επιφάνεια. Προτείνονται όταν είναι επιθυμητή η αποσυναρμολόγηση και η στερέωση λεπτών υλικών. Στοιχείο σύνδεσης στις ξυλοκατασκευές και στις μεταλλικές κατασκευές.

 

Φρεζάτη ή Επίπεδη: έχει ελαφρώς κυρτή κεφαλή και έχει σχεδιαστεί ώστε να μην εξέχει από την επιφάνεια. Επιτυγχάνεται καλό κεντράρισμα της βίδας στο σημείο εισόδου της.

 

Οβάλ ή Φακή: το κάτω μέρος είναι κωνικό όπως μιας επίπεδης κεφαλής ωστόσο η κορυφή της είναι ημικυκλική. Προτείνονται για τη στερέωση υλικών όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φρεζάτες. Συνήθως χρησιμοποιούνται για αισθητικούς και διακοσμητικούς λόγους, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένες από ορείχαλκο.

  

Τρας (Truss) : έχει στρογγυλεμένες άκρες με μεγάλη επίπεδη άνω επιφάνεια και διάμετρο. Εξέχει ελαφρώς όταν εφαρμοστεί καλά στις επιφάνειες.

  

Κασονόβιδες : βίδες μεγάλης διαμέτρου άνω των 5χιλιοστών. Είναι σχεδιασμένες ώστε μετά την εφαρμογή τους να μην μπορούν να αφαιρεθούν από την ξύλινη επιφάνεια.

  

Εξάγωνη: μεγάλης διαμέτρου άνω των 5 χιλιοστών. Χρειάζεται αρκετή δύναμη για να βιδωθούν και για αυτό δουλεύονται με καρυδάκια ή κλειδιά.

 συνεχίζεται ...

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa