Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Heart Wood: μοναδικής αισθητικής -ροζ γκρι- χρώμα για τοίχους

Heart Wood: ροζ γκρι χρώμα για τοίχους

Το χρώμα της χρονιάς είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από την Dulux Trade τα τελευταία 15 χρόνια. 
 

χρωματα για σαλονι 2018

 

Κάθε χρόνο μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων από διάφορους κλάδους του σχεδιασμού αναλύουν τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, τις αναδυόμενες τάσεις της εποχής και «αποκαλύπτουν» ως χρώμα της χρονιάς αυτό που εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματα των ανθρώπων για το επερχόμενο έτος.

Το 2018 χαρακτηρίστηκε ως ένα έτος με έντονη την αίσθηση της αβεβαιότητας. Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο οι ειδήσεις της ημέρας είναι κάθε φορά και πιο απρόβλεπτες, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μερικές φορές είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι αντιθέσεις μεγάλες, ενώ ταυτόχρονα έχουμε περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες και επιλογές από ποτέ άλλοτε. Καθώς η ζωή γίνεται συνεχώς ταχύτερη, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα που πρέπει να δώσουμε την άδεια στον εαυτό μας να κάνει μια παύση.
Και η παύση αυτή μπορεί να γίνει μέσα από το καλωσόρισμα του σπιτιού μας. Το σπίτι μας θα πρέπει να είναι ο τόπος εκείνος όπου θα μπορούμε να μειώσουμε τον θόρυβο, όπου θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις αξίες μας και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες.

 

 

Τασεις διακοσμησης

 

 

 

Μεταφράζοντας την αίσθηση σε τάσεις

Καθώς το χρώμα είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για τη δημιουργία της ατμόσφαιρας ενός χώρου που υποδέχεται τους ανθρώπους και επηρεάζει τον συναισθηματικό τους κόσμο, το νέο χρώμα της χρονιάς και όλες οι διακοσμητικές προτάσεις για το 2018 δημιουργήθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι τα καθημερινά περιβάλλοντα μπορούν να γίνουν μέρη άνεσης και ηρεμίας.

Μεταφράζοντας τις διαθέσεις σε τάσεις η ομάδα της Dulux Trade ανακήρυξε το Heart Wood ως χρώμα της χρονιάς για το 2018. Ένα όμορφο γκρι-ροζ, ζεστό και ουδέτερο χρώμα.

 

Συνδυασμοι χρωματων 2018

 

Η έμπνευση πίσω από το χρώμα

Η έμπνευση του Heart Wood προέρχεται από τα όμορφα ζεστά ξύλινα υλικά που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής. Εάν και είναι πολλά τα ξύλα που χαίρουν δημοτικότητας , αυτό που παρατηρείται είναι μια τάση προς θερμότερες, ελαφριές και «σκοτεινές» αποχρώσεις του κόκκινου, μαζί με βιολετί και ροζ ξύλα. Η αίσθηση του ξύλου αντανακλά την άνεση που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς ενώ διοχετεύει μια πραγματική αίσθηση ηρεμίας και ζεστασιάς . Το ξύλο αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη δημιουργία των φιλόξενων περιβαλλόντων που θέλουμε να δημιουργήσουμε και έτσι προέκυψε αυτό το γλυκό και τρυφερό χρώμα το Heart Wood
 

 

το χρωμα της χρονιας 2018

 

Η ευελιξία του Heart Wood

Το Heart Wood χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικά ευέλικτο χρώμα. Η ευελιξία του ξεκινάει με την ίδια την προσωπικότητα του, επεκτείνεται στη δυνατότητα του να συνδυαστεί με πολλές αποχρώσεις και ολοκληρώνεται ως μια δημιουργική διακοσμητική πρόταση για κάθε χώρο του σπιτιού και όχι μόνο.

Η προσωπικότητα του Heart Wood είναι ιδιαίτερη. Από την μια μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα ουδέτερο και «αθόρυβο» χρώμα που προάγει την ηρεμία και την χαλάρωση από την άλλη όμως συνδυασμένο με τα κατάλληλα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία πετυχαίνει εξαιρετικές αρμονικές αντιθέσεις, δημιουργεί την αίσθηση της πολυτέλειας, της ζωηράδας, της φρεσκάδας ή της δράσης.

 


 

 

 

 

χρωμα της χρονιας

 

 

 

Η αγάπη του Heart Wood για τα άλλα χρώματα ξεκινά από το Denim Drift (το χρώμα της χρονιά για το 2017). Η ζεστασιά της απόχρωσης του συνδυάζεται άριστα με τις μπλε αποχρώσεις σχηματίζοντας μια ομαλή γέφυρα από το ένα έτος στο άλλο. Επιπλέον, το χρώμα της χρονιάς για το 2018, το Heart Wood λειτουργεί καταλυτικά ως συνδετικός κρίκος και εναρμονίζει άψογα ηπιότερες αποχρώσεις όπως το κακάο με βαθύτερες αποχρώσεις ή και πιο τολμηρούς τόνους του μπλε με το έντονες αποχρώσεις όπως το μοβ μελάνι. Το Heart Wood μπορεί να παντρέψει τις αποχρώσεις μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργήσει ένα ήρεμο σκηνικό, μεταμορφώνοντας αποτελεσματικά κάθε χώρο σε ένα περιβάλλον άνεσης και ξεκούρασης.
Λόγω του λεπτού και ευαίσθητου χαρακτήρα του,
το Heart Wood είναι ιδανικό για σπίτια, ξενοδοχεία, χώρους αναμονής, εμπορικά καταστήματα και χώρους αναψυχής.

 

 

 

 

 

 

χρωματα σπιτιου 2018

 

 

 

Το Heart Wood ως χρώμα τοίχου για το σπίτι

Οι αναλογίες και οι συνδυασμοί των χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποδείξουν το σκοπό και την προσωπικότητα ενός δωματίου. Για παράδειγμα,  πιο απαλές παστέλ αποχρώσεις μπορούν να πλαισιωθούν από έντονες αποχρώσεις για να δημιουργήσουν μια ευάερη διάθεση. 
Οι 4 πιο πάνω εικόνες είναι ενδεικτικές πόσο  διαφορετική προσωπικότητα μπορεί να αποκτήσει μια κρεβατοκάμαρα ανάλογα με τα χρώματα  τοίχου που θα επιλεχθούν.  Διαφορετικές  αποχρώσεις και  διαφορετικά  σχέδια στους  τοίχους  και η ίδια κρεβατοκάμαρα μεταμορφώνεται  από ρομαντική, σε κλασσική και  από μοντέρνα σε  εναλλακτική.  

 

 

 

Χρωματα για παιδικα δωματια

 

 

 

Για το παιδικό δωμάτιο:  η  γλυκιά απόχρωση  του  Heart Wood δεν θα μπορούσε  παρά να είναι ιδανική πρόταση  για παιδικά δωμάτια. Μπορεί να συνδυαστεί με   χρώματα τοίχου  σε  φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου ώστε  να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και αναζωογόνησης.  Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με  ανοικτούς και  πιο σκούρους τόνους της  ίδιας απόχρωσης και  να  δημιουργήσει  μια τρυφερή ατμόσφαιρα για  βρεφικό δωμάτιο.  Για πιο παιχνιδιάρικες διαθέσεις  το  ροζ-γκρι   Heart Wood  συνδυάζεται  υπέροχα με ζωηρές κίτρινες αποχρώσεις.  
 

 

 

τασεις διακοσμησης 2018

 

 

 

To Heart Wood ιδανικό χρώμα για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και εκπαιδευτήρια

Η   ζεστή φύση αυτού του χρώματος δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον και έναν ευχάριστο χώρο εργασίας για τους εργαζομένους.  Στην πιο πάνω εικόνα οι διακοσμητές  πετυχαίνουν  την  απόλυτη αλλά αρμονική  αντίθεση του ροζ-γκρι με το μωβ-μπλε. Δημιουργούν ένα σύγχρονο  χώρο αλλά ταυτόχρονα  φιλικό  και ευχάριστο.  Η πρόσχαρη  ατμόσφαιρα που δημιουργείται  τον  καθιστά κατάλληλο για αίθουσα αναμονής σε επαγγελματικούς χώρους με  προσωπικότητα.
 

 

χρωμα της χρονιας dulux 2018

 

Το Heart Wood αποτελεί τη σύγχρονη τάση διακόσμησης για εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια

Το Heart Wood συνδυασμένο με φωτεινές βαθιές μπλε αποχρώσεις δημιουργεί την αίσθηση του μυστηρίου, ενώ συνδυασμένο με αποχρώσεις του καφέ δίνει την αίσθηση του κύρους και της σοβαρότητας.

Με έντονη προσωπικότητα από την μια αλλά και ουδετερότητα από την άλλη αποδίδει υπέροχα ως κεντρικό χρώμα σε ένα χώρο αλλά και ως συμπληρωματικό χρώμα συνδυασμένο με στοιχεία του σύγχρονου σχεδιασμού, όπως η καρυδιά, ο ορείχαλκος, το μάρμαρο και η ματ μαύρη επιφάνεια.

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa