Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Συνδυασμοί χρωμάτων κλασσικοί & σύγχρονοι / Χρώματα εξωτερικών τοίχων & υπέροχοι συνδυασμοί

Χρώματα εξωτερικών τοίχων & υπέροχοι συνδυασμοί

Συνήθως επιλέγουμε χρώματα και συνδυασμούς για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού , την κρεβατοκάμαρα , το σαλόνι , το παιδικό ακόμα και για το μπάνιο ή την κουζίνα.

Η τάση όμως της εποχής μας, μέσα από την οποία άλλωστε εκφράζεται και η ανάγκη μας, ζητά τα κτίρια να έχουν χρώματα και για την ακρίβεια συνδυασμό χρωμάτων.

Επιλέγουμε χρώματα, για να βάψουμε τους τοίχους μας και όχι μόνο, γιατί μέσα από το χρώμα εκφραζόμαστε. Μέσα από το χρώμα αποτυπώνουμε αυτό που αισθανόμαστε, προβάλλουμε συναισθήματα και στοιχεία που θέλουμε ή αποκρύπτουμε κάποια. Επίσης, μέσα από τις επιλογές χρωμάτων στέλνουμε «μηνύματα» στο περιβάλλον μας, προσελκύουμε ή απομακρύνουμε, εντυπωσιάζουμε ή προκαλούμε.

Και εάν όλα αυτά τα κάνουμε μέσα από την επιλογή χρωμάτων, ο συνδυασμός των χρωμάτων κάνει το παιγνίδι του εντυπωσιασμού ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Σας παρουσιάζουμε 9 +1 συνδυασμούς χρωμάτων για εξωτερικούς τοίχους, με αποχρώσεις σχεδόν από όλη τη χρωματική παλέτα και
σχεδιασμένους ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα.

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

 

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις του  μπλε

3 ιδιαίτερες αποχρώσεις του μπλε εμπνευσμένες από τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας. Ταιριάζουν τόσο σε κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής όσο και σε νεοκλασικά, αποτυπώνοντας κάθε φορά την αίσθηση της ηρεμίας και της ελευθερίας.

Σε περιβάλλοντα με μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία ή χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι -20OC, όπως σε ορεινές περιοχές με συχνές βροχές ή κοντά στη θάλασσα, προτείνεται η επιλογή χρωμάτων ειδικής σύνθεσης με αντιμουχλικές ιδιότητες που να εξασφαλίζει πολύ καλή αδιαβροχοποίηση στις επιφάνειες όπως είναι το Οικολογικό ελαστομερές χρώμα τοίχων 100% ακρυλικό Smaltoplast Elastic Vechro

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

 

Εξωτερικοί τοίχοι σε γήινες αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις του μπεζ-καφέ-σοκολά δίνουν την αίσθηση του κλασσικού αλλά συνάμα και του διαχρονικού στυλ. Εδώ μπορεί να εφαρμοστεί ο κανόνας 60-30-10.

Η ανοικτή απόχρωση PCM 1622 επιλέγετε για το 60% της επιφάνειας του κτιρίου προβάλλοντας τη σταθερή του αξία, ενώ οι αποχρώσεις PCM 1624 & PCM 1625, ανάλογα με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου που θέλουμε να προβάλλουμε, ακολουθούν τις αναλογίες 30% & 10%. 
 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις του γκρι

Το γκρι ανήκει στην παλέτα των ψυχρών χρωμάτων και είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε κτίρια σύγχρονης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Εάν και οι αποχρώσεις του γκρι δίνουν μια αυστηρότητα στο χώρο, ταυτόχρονα προβάλλουν και τη φινέτσα του, δημιουργώντας την απόλυτη ισορροπία.  

Τα κτίρια των ελληνικών αστικών περιοχών έχουν τις δικές τους απαιτήσεις.

Η έντονη ηλιοφάνεια και το καυσαέριο, είναι δύο από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Χρώμα εξωτερικού χώρου αδιάβροχο 100% Acrylic Smaltoplast Vechro είναι μια από τις πιο ενδεδειγμένες επιλογές για το βάψιμο εξωτερικών τοίχων σε αυτές τις περιπτώσεις. 

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις έντονων αντιθέσεων

3 αποχρώσεις μπλε- κίτρινο – γαλάζιο, που εναρμονίζονται απόλυτα στηρίζοντας και προβάλλοντας η μία την άλλη.

Η ευδιαθεσία που προκαλεί ο συνδυασμός των 3 αποχρώσεων τον καθιστά ιδανικό για τα σπίτια των πόλεων, ωστόσο ταυτίζεται περισσότερο με περιόδους ξενοιασιάς στα κυκλαδίτικα νησιά μας. 

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις του λαδί

Ιδανικές αποχρώσεις για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες με προσωπικότητα.

Αποχρώσεις που διαφοροποιούν το κτίριο, επιτρέποντας την απόκρυψη αρχιτεκτονικών αδυναμιών και προβάλλοντας μόνο την ομορφιά τους.

Επισκεφτείτε τη σελίδα και κατεβάστε το Χρωματολόγιο Η Μαγεία της Φύσης της ΒΕΧΡΩ. Δείτε υπέροχους και πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων για εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους.

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις του μωβ-μπλε

Ο απόλυτος συνδυασμός αποχρώσεων που αποπνέει την αίσθηση της καθαριότητας, της αισιοδοξίας και του αέρα.

Η φωτεινότητα της απόχρωσης PCM 862 οφείλεται στις σταγόνες κόκκινης χρωστικής που έχει στη σύνθεση της, ενώ η θετική ενέργεια του συνδυασμού χρωμάτων οφείλεται στις άλλες 2 αποχρώσεις PM 863 & PCM 865. 

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

 

Εξωτερικοί τοίχοι σε αποχρώσεις για τολμηρούς

3 αποχρώσεις με εντελώς διαφορετική προσωπικότητα αλλά ένα κοινό σημείο, προέρχονται από τα στοιχεία της φύσης.

Το πράσινο των φυτών, το ροζ των λουλουδιών και το μπλε του ουρανού. Λόγω της έντονης προσωπικότητας και των 3 αποχρώσεων, προτείνονται κυρίως για την ανάδειξη αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου σε ένα λευκό φόντο. Στα νησιά, το άσπρισμα των εξωτερικών τοίχων, κάθε χρόνο, είναι παράδοση για τα περισσότερα σπίτια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά επιλέγονται ακρυλικά χρώματα για έξω που να είναι πιο οικονομικά. Μια εξαιρετική επιλογή, εάν βάφεται τακτικά το σπίτι σας σε χρώμα λευκό, είναι τα Ακρυλικά Χρώματα Εξωτερικών τοίχων Vinyflex Vechro

 

 

Χρώματα εξωτερικών τοιχων συνδυασμοι

Εξωτερικοί τοίχοι σε αρμονικές αποχρώσεις

Πρόκειται για έναν συνδυασμό που καλωσορίζει τους επισκέπτες του σπιτιού.

Συνδυάζει κομψότητα, ευγένεια και καλοσύνη. Ταιριάζει απόλυτα σε κτίρια μοντέρνας γραμμής αλλά όπως βλέπετε και στη εικόνα αποτελεί μοναδική διακοσμητική πρόταση και για νεοκλασικά.

 

Εξωτερικό βαψιμο σπιτιου γκρι

 

Εξωτερικοί τοίχοι βαμμένοι σε μοντέρνες αποχρώσεις

Γκρι με βαθύ κόκκινο, ένας διαχρονικός συνδυασμός ιδανικός για μοντέρνα κτίρια. Συχνά βλέπουμε να επιλέγετε το γκρι για το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού.

Λίγοι είναι όμως οι τολμηροί που το συνδυάζουν με μια απόχρωση, όπως το βαθύ κόκκινο, που θα τονίσει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και θα προβάλλει τη μοναδική προσωπικότητα του κτιρίου.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το Χρωματολόγιο Η Μαγεία της Φύσης της ΒΕΧΡΩ εάν θέλετε να δείτε τη σειρά των προϊόντων της ΒΕΧΡΩ για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, μεταλλικές και ξύλινες επιφάνειες επιλέξτε ΒΕΧΡΩ

 

 

Χρώματα εξωτερικών χώρων

Χρώματα εξωτερικών  χώρων  για κλασσικούς

Οι ανοικτές γκρι – ποντικί αποχρώσεις, για το βάψιμο εξωτερικών τοίχων, είναι πλέον κλασσικές. Συνδυάζονται απόλυτα με τα μεταλλικά ή ξύλινα στοιχεία των κτιρίων και αυτό αρκεί για να εξελιχθούν σε ασφαλείς επιλογές.

Ένας επίσης κλασσικός συνδυασμός αποχρώσεων είναι καφέ – μπεζ. Παίζοντας με τους τόνους των αποχρώσεων «ενσωματώνονται» αρμονικά σε κλασσικά ή σύγχρονα κτίρια, με λιτές και πιο έντονες γραμμές.

Συμβουλή : Κάθε φορά που επιλέγετε χρώματα για έξω να θυμάστε… Χρώμα δεν σημαίνει μόνο αισθητική, σημαίνει και ποιότητα.

Καθώς, λοιπόν, οι εξωτερικές επιφάνειες έρχονται αντιμέτωπες με ιδιαίτερες συνθήκες ..
• μεταβολές θερμοκρασίας (χειμώνας – καλοκαίρι)
• έκθεση στην υγρασία, στη βροχή, στο χιόνι
• διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας
• έκθεση στον ήλιο
• έκθεση στην αλμύρα (για παραθαλάσσιες περιοχές)
• ρύπους καυσαερίων

..ποιότητα σημαίνει να έχουν ένα συνδυασμό από ιδιότητες ..
• ελαστικότητα, να μην ξεφλουδίζουν
• σωστή σύνθεση , να μην ξεβάφουν και να διατηρούν τη φωτεινότητα των αποχρώσεων τους
• πρόσθετα, ώστε να μην επιτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας
• να είναι αυτοπλενόμενα ώστε με τη βροχή να απομακρύνονται οι ρύποι
• θερμοανακλαστικότητα, ώστε να εξοικονομούν ενέργεια
• να εφαρμόζονται εύκολα
• να σέβονται το περιβάλλον

..ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν διατηρώντας τις ιδιότητες τους και προστατεύοντας το σπίτι σας για πολλά χρόνια. 
 

Δείτε τις  κατηγορίες    Χρώματα Τοίχων Εξωτερικά  και  Χρώματα για Μέταλλα & Ξύλα όπου παρουσιάζονται  αντιπροσωπευτικά  προϊόντα  αξιόπιστων βιομηχανιών.

 

Είστε προβληματισμένοι  με  την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων για έξω  ή των συνδυασμών των χρωμάτων του σπιτιού σας; 

Επισκεφτείτε το κατάστημα μας Α.Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι, τηλ.210 6815018.  

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa