Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Συνδυασμοί χρωμάτων κλασσικοί & σύγχρονοι / Χρώματα για κρεβατοκάμαρα εμπνευσμένα από τη φύση

Χρώματα για κρεβατοκάμαρα εμπνευσμένα από τη φύση

Γνωρίζατε ότι η κρεβατοκάμαρα σας θεωρείται το δωμάτιο που επηρεάζει περισσότερο την ικανότητα του ατόμου να είναι ισχυρός, υγιής και ευδιάθετος;


Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι εάν το υπνοδωμάτιο μας δεν είναι ξεκούραστο, όμορφο και ευχάριστο, χάνουμε μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουμε μια χαρούμενη και δημιουργική ζωή.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου όλοι μας περνάμε τον περισσότερο και ζωτικό χρόνο όπου το σώμα μας χρειάζεται για να ανανεωθεί, που είναι χαλαρό και «ευάλωτο» και που επανασυνδέεται με τον εαυτό μας.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη διακόσμηση του και στην επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων.

Βέβαια, όπως συχνά αναφέρουμε, η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων είναι μια υποκειμενική υπόθεση. Και αυτό γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις και αντιλαμβάνεται τα χρώματα διαφορετικά.

Ενώ κάποιος μπορεί να χαλαρώνει και να γαληνεύει με το απαλό μπλε χρώμα, για άλλον να είναι μια ψυχρή απόχρωση που τον αποξενώνει.

Για να καλύψουμε όσον δυνατόν πιο πολλές προτιμήσεις χρωμάτων αλλά και συνδυασμούς χρωμάτων, επιλέξαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε 12 χρωματικές προτάσεις αλλά και μερικά tips για τα χρώματα, που σύμφωνα με την εμπειρία μας, επιλέγονται πιο συχνά για τα υπνοδωμάτια.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Σοκολατί: Χρώμα αριστοκρατικό και ταυτόχρονα γλυκό. Ιδανικό για κρεβατοκάμαρες δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς και της χαλάρωσης. Συνδυάζεται μοναδικά με ροζ, τυρκουάζ ή σμαραγδί.

Κίτρινο: Το κίτρινο μπορεί και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ χρωμάτων διαφορετικών μεταξύ τους. Το φως που εκπέμπει δίνει στο χώρο  ενέργεια, με ρομαντισμό και  ζεστασιά.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Πορτοκαλί: Χρώμα ρομαντικό, ζεστό δημιουργεί ατμόσφαιρα θαλπωρής και μυστικισμού.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Γκρι: Προσφέρει ευκολία συνδυασμού με άλλες αποχρώσεις και κομψότητα. Ταιριάζει απόλυτα με μπλε και ροζ. Ενώ κάνει υπέροχες αντιθέσεις με όλα σχεδόν τα χρώματα όπως βαθύ κόκκινο, τυρκουάζ και κίτρινο αναδεικνύοντας ένα μοναδικό στυλ διακόσμησης.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Γήινα και ψυχρά χρώματα όλα σε μια παλέτα. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί αντίθεση και η αντίθεση ενέργεια. Ιδανική πρόταση για υπνοδωμάτια νεαρών αγοριών που αγαπούν τη δράση.  

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Κόκκινο: Χρώμα που θα πρέπει να συνδυαστεί με αποχρώσεις ουδέτερες. Ανάλογα με τον τόνο κόκκινου που θα επιλεχθεί δημιουργείται ατμόσφαιρα ζωηρή και νεανική, αρχοντική και κομψή, ρομαντική και ζεστή. Καθώς το κόκκινο είναι έντονο χρώμα με πολύ ενέργεια, η χρήση του σε κρεβατοκάμαρες συνιστάται με μέτρο όπως μικρά διακοσμητικά στοιχεία ή ο τοίχος πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

 

Μωβ: Ισορροπεί απόλυτα μεταξύ του ζεστού και του ψυχρού. Ο συνδυασμός του με άλλες αποχρώσεις τονίζει το ένα ή άλλο του χαρακτηριστικό.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Μπλε: Οι αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν χώρους μοντέρνους και ίσως λίγο παιχνιδιάρικους. Δημιουργούν ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και λίγο εκκεντρική. Για πολλούς θεωρείται χρώμα ψυχρό, και πράγματι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. 

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Όμως, το μπλε  σε συνδυασμό με άλλες αποχρώσεις όπως ένα ζεστό βερικοκί δημιουργεί ατμόσφαιρα θαλπωρής και χαλάρωσης. 

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Λευκό: Η λευκή απόχρωση δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, συνδυάζεται εύκολα με άλλες αποχρώσεις και επιτρέπει τη διακόσμηση με χρωματιστά διακοσμητικά στοιχεία όπως κουρτίνες, σεντόνια ίσως και έπιπλα. Δίνει στο υπνοδωμάτιο ύφος κλασσικό και μίνιμαλ. 

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Ροζ: Απλά ρομαντικό, φωτεινό και νεανικό. 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Μπεζ: Αποτελεί ιδανικό ουδέτερο χρώμα. Ισορροπεί με πολλούς συνδυασμούς αποχρώσεων και δίνει κύρος και κομψότητα στην ατμόσφαιρα.

 

Συνδυασμοι Χρωματων για Κρεβατοκαμαρα

Πράσινο: Οι αποχρώσεις του πράσινου χαρίζουν στο υπνοδωμάτιο αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης.

Απλές και πρακτικές συμβουλές για να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρωμάτων


• Εμπνευστείτε από τη φύση ή καθημερινά πράγματα
• Εάν σας αρέσουν οι σκούρες αποχρώσεις , να τις προτιμάτε για μεγάλα δωμάτια ή μεμονωμένους τοίχους ή δομικά στοιχεία των δωματίων
• Να θυμάστε ότι ο φωτισμός επηρεάζει σημαντικά την τελική απόδοση του χώρου
• Τα χρώματα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διάθεση ακόμα και εάν μερικές φορές δεν το καταλαβαίνουμε
• Τα χρώματα της επίπλωσης καλό είναι να συνδυάζονται αρμονικά ή σε αντίθεση με τα χρώματα στους τοίχους των δωματίων
• Βάφοντας ακόμα και ένα τοίχο του δωματίου μπορείτε να επιτύχετε την ανακαίνιση που επιθυμείτε

Μπορείτε επίσης

Να  ξεφυλλίσετε Online Χρωματολογια που Εμπνέουν τις Επιλογές σας

Να δείτε περισσότερες ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού & Συνδυασμοι χρωμάτων

 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa