Βρίσκεστε εδώ ‣ Home / Blog / Διακόσμηση - Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων / Brave Ground: ζεστό & φυσικό για επαγγελματικούς χώρους

Brave Ground: ζεστό & φυσικό για επαγγελματικούς χώρους

Θέλετε να γνωρίζετε πρώτοι από όλους το χρώμα της χρονιάς για το 2021; Πρόκειται να βάψετε το σπίτι σας και θέλετε τα πιο μοντέρνα χρώματα;  ή    είστε επαγγελματίας διακοσμητής και η έγκαιρη ενημέρωση είναι εργαλείο της δουλειάς σας;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Χρώμα της Χρονιάς 2021, είναι εδώ!

brave ground το χρωμα της χρονιας 2021

Οι ειδικοί της Dulux μας παρουσιάζουν το χρώμα της χρονιάς 2021

Η DULUX,  πρωτοπόρος στον κλάδο των χρωμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μελέτησε και ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το  2021.

 

xroma-tis-xronias-2021

Ειδικοί των χρωμάτων και διεθνούς εμβέλειας σχεδιαστές μελέτησαν, σε παγκόσμιο επίπεδο, τις εξελίξεις που επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής.  Εντόπισαν    την ανάγκη μας για ελπίδα, με πίστη στον εαυτό μας, με διάθεση συνεργασίας, οικοδομώντας στο παρελθόν και σχεδιάζοντας για το  μέλλον

 

Αυτό που προέκυψε είναι,  οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και οι πρωτόγνωρες αλλαγές μας έκαναν να νοιώσουμε ανασφάλεια. Το σπίτι μας απέκτησε νέα διάσταση και εμείς επανασυνδεθήκαμε μαζί του. Αναζητούμε την σταθερότητα της γης, το φιλόξενο σπίτι, ενώ είναι ευδιάκριτη η τάση μας να επανεκτιμήσουμε αυτό που πραγματικά έχει νόημα στη ζωή μας.

Το Brave Ground & τα χαρακτηριστικά του

 

χρωματα 2021 σπιτι

 

Η απόχρωση που αποτυπώνει καλύτερα τον άνθρωπο του σήμερα, για ταυτόχρονη σύνδεση με τη φύση και τα απλά πράγματα, είναι ένα και γήινο χρώμα, το Brave Ground.

Είναι ένα ισχυρό γήινο, ζεστό χρώμα που αντανακλά αίσθημα σταθερότητας, ανάπτυξης και δυναμισμού. Οι χώροι που βάφονται με Brave Ground εκπέμπουν τη διάθεση για αλλαγή και δημιουργικότητα που στηρίζεται ωστόσο σε μια σταθερή και ασφαλή βάση.

 

Το  χρώμα της χρονιάς 2021 ….


• Είναι  ένα ζεστό, φυσικό, ουδέτερο χρώμα που δίνει την αίσθηση της ισορροπίας
• Είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού
Ενισχύει την προσωπικότητα των επαγγελματικών χώρων. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς  ταιριάζει απόλυτα από χώρους εστίασης (καφετέριες,  εστιατόρια)  και  ξενοδοχεία,  επαγγελματικά  γραφεία (λογιστικά, δικηγορικά)   και ιατρεία έως  μεγάλα κτήρια   όπως νοσοκομεία  και  σχολεία. 
• Είναι φιλικό στις υπάρχουσες αποχρώσεις του σπιτιού σας. Μπορείτε να ανακαινίσετε το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο βάφοντας ακόμη και έναν  μόνο  τοίχο του δωματίου. Μπορείτε επίσης κάνοντας μια υπέροχη τεχνοτροπία στον τοίχο  και  να οριοθετήσετε το νέο γραφείο στο σπίτι σας
• Είναι μια ευέλικτη απόχρωση που επιτρέπει στα άλλα χρώματα να προβάλλουν τη δική τους ταυτότητα

 

Το Brave Ground & οι συνδυασμοί χρωμάτων για το 2021

Για κάθε τύπο προσωπικότητας οι ειδικοί της Dulux σχεδίασαν και προτείνουν 4 εύχρηστες παλέτες χρωμάτων. Όλες έχουν ως πυρήνα το χρώμα της χρονιάς για το 2021, το Brave Ground. Κάθε μια όμως εκπέμπει διαφορετική ενέργεια και στυλ, όπως άλλωστε δηλώνουν και τα ονόματα τους.

 

συνδυασμοι χρωματων 2021

 

Αυτές είναι  οι  4 παλέτες χρωμάτων του 2021 και συνοδεύουν το χρώμα της χρονιάς BRAVE GROUND


Timeless Colours -  Η  Διαχρονική  παλέτα χρωμάτων
Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια χαλαρή, ζεστή, καθημερινή ατμόσφαιρα σας προτείνεται να επιλέξετε και να συνδυάσετε το Brave Ground με ένα ή περισσότερα χρώματα από την Διαχρονική παλέτα χρωμάτων. Αποτελείται από αποχρώσεις του κίτρινου, της ώχρας και του χαλκού. Ταιριάζει υπέροχα με οποιαδήποτε επίπλωση παραδοσιακή ή μοντέρνα. Ενώ αναδεικνύει την παρουσία χειροποίητων κατασκευών ή φτιαγμένων από φυσικά υλικά.

Expressive Colours - 
Η  Εκφραστική  παλέτα χρωμάτων
Όπως άλλωστε το λέει και το όνομα της, η παλέτα αυτή «φιλοξενεί» χρώματα ζωηρά, εκφραστικά!  Οι αποχρώσεις τους είναι μεταξύ του κόκκινου και του ροζ. Θα επιλέξετε αυτούς τους συνδυασμούς εάν είστε ή απευθύνεστε σε άτομα που τολμούν. Τους αρέσει το διαφορετικό και οι έντονες αποχρώσεις. Η Εκφραστική παλέτα χρωμάτων ταιριάζει καλύτερα με έπιπλα μοντέρνα, γραφικά μοτίβα (graphic patterns) και ανοιχτόχρωμα δάπεδα.

Trust Colours - 
Η   Έμπιστη παλέτα  χρωμάτων
Ο συνδυασμός των χρωμάτων αυτής της παλέτας δημιουργεί μια ζεστή, φιλόξενη και αρμονική αίσθηση. Αποτελείται από αποχρώσεις χαλαρωτικές, απαλές, φυσικές όπως το απαλό γκρι και το ζεστό καφέ. Εάν ανήκετε στην κατηγορία που εργάζεται από το σπίτι ή σας αρέσει η ιδέα να έχετε το δικό σας γραφείο στο σπίτι, έστω και σε μια γωνία ενός δωματίου, είναι μια ιδανική πρόταση. Διακριτικές αποχρώσεις ταιριάζουν με έπιπλα σε λιτές γραμμές και στοιχεία όπως ο χαλκός, το μάρμαρο και το βελούδο.


Earth Colours - 
Η Γήινη παλέτα χρωμάτων
Η Γήινη παλέτα αποτελείται από χρώματα της φύσης, της γης και του ουρανού, πράσινες και μπλε αποχρώσεις. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν αυτή την παλέτα και την προτείνουν σε όσους θέλουν να φέρουν τη φύση στο χώρο τους. Ταιριάζουν υπέροχα με δομικά στοιχεία και έπιπλα σε φυσικό ξύλο, όμορφα κεραμικά και φυτά εσωτερικού χώρου.

 

Το χρώμα της χρονιάς 2021 Brave Ground ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας


Είναι η γήινη φύση και η ευελιξία του Brave Ground που το καθιστούν κατάλληλο για κάθε δωμάτιο αλλά και για κάθε στυλ σπιτιού. Είναι ουδέτερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, με διάφορες τεχνικές στους τοίχους (οριζόντιες γραμμές, αψίδες, ασύμμετροι κύκλοι κοκ) ή ως καμβάς για να ζωντανέψουν πάνω του δεκάδες άλλες αποχρώσεις. 
 

Το Brave Ground και οι παλέτες  χρωμάτων  2021  στο σαλόνι  σας

 

συνδυασμοι χρωματων για σαλονι

 

Οι συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις το 2021 προέρχονται από την παλέτα της Dulux και έχουν κεντρικό «ήρωα» το Brave Ground. Ευέλικτο, γήινο και ουδέτερο σας προκαλεί να το συνδυάσετε με ένα, γιατί όχι και δύο, από τα χρώματα που θα βρείτε στις 4 παλέτες της Dulux για το 2021.
 

Το Brave Ground και οι παλέτες  χρωμάτων 2021  σας δίνουν  ιδέες για την  κουζίνα σας

 

τι χρωμα να βαψω την κουζινα μου

 

Ως ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού, η διακόσμηση της κουζίνας επηρεάζει όλα τα μέλη της οικογένειας. Με πολλαπλούς ρόλους, ως χώρος συνάντησης, μαγειρέματος και φαγητού, οι κουζίνες πρέπει να εκπέμπουν ταυτόχρονα καθαριότητα, κομψότητα, άνεση, ηρεμία, δημιουργικότητα και φιλικότητα. 72 χρώματα κουζίνας με κεντρικό πρωταγωνιστή το Brave Ground είναι στη διάθεση σας για να κάνετε υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων και να επιτύχετε την ατμόσφαιρα που εκφράζει την οικογένεια σας.

 

Brave Ground το χρώμα της χρονιάς 2021 στην κουζίνα σας!

 

Το  γραφείο του σπιτιού  αποκτά μοντέρνα προσωπικότητα μέσα από την παλέτα χρωμάτων 2021 

 

χρωματα για γραφειο σπιτιου

 

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες σπάνια μπορούν να διαθέσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο για γραφείο στο σπίτι. Αυτό δεν είναι πρόβλημα! Αρκεί ο τοίχος ή η γωνία που θα επιλέξετε να έχει όλη την φροντίδα σας και να μετατραπεί σε ένα φιλόξενο χώρο εργασίας. Επιλέξτε χρώματα που δημιουργούν την αίσθηση της άνεσης, της ηρεμίας ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα σας. Η παλέτα χρωμάτων 2021 της Dulux σας προσφέρει υπέροχες αποχρώσεις και σας δίνει και ιδέες (διχρωμίες, αψίδες, κάθετες ή οριζόντιες ρίγες) για να κάνετε το γραφείο του σπιτιού σας πραγματικά ξεχωριστό.


 

Το Brave Ground  με δημιουργικές χρωματικές τεχνοτροπίες ανανεώνουν  το  υπνοδωμάτιο  σας


χρωματα για κρεβατοκαμαρα

 

 

Εάν χρειάζεστε μια αλλαγή στο υπνοδωμάτιο σας δεν είναι απαραίτητο να ανανεώσετε όλο το χώρο. Αλλάζοντας κάποια μόνο στοιχεία του δωματίου μπορείτε να επιτύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Στις μέρες μας, η πιο οικονομική και γρήγορη λύση είναι να βάψετε ένα ή δύο τοίχους της κρεβατοκάμαρας. Ακόμη πιο εντυπωσιακό θα ήταν να κάνατε μια τεχνοτροπία, ελεύθερο κύκλο ή οριζόντιες γραμμές, στον τοίχο όπως φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω. Και για να ακολουθείτε πιστά τις τάσεις της μόδας, επιλέξτε χρώματα από την παλέτα χρωμάτων της DULUX για το 2021.  

 

Μια απλή τεχνοτροπία με το χρώμα της χρονιάς 2021, Brave Ground

Για σας που έχετε βάψει πολύ πρόσφατα το σπίτι ή το γραφείο σας,  αλλά γοητευτήκατε από το χρώμα της χρονιάς,   σας   προτείνουμε μια απλή τεχνοτροπία τοίχου. Γρήγορα και απλά θα ανανεώσει τον χώρο σας και θα σας φέρει πάλι στην πρώτη γραμμή της μόδας.
Βάψτε μια αψίδα με πρωταγωνιστή το Brave Ground. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσετε στο χώρο επιπλέον οπτικό ενδιαφέρον και να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας.


Δείτε μέσα σε  1 λεπτό  πόσο εύκολη είναι η τεχνοτροπία της Αψίδας.

 

 

 

 

Το χρώμα της χρονιάς 2021, Brave Ground, για επαγγελματικούς χώρους


Σύμφωνα με την Helen van Gen, Creative Akzo Nobel International Center for Aesthetics , το Brave Ground μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους χώρους εργασίας. Με τους χαλαρωτικούς, αναζωογονητικούς και φυσικούς τόνους των παλετών του, η ίδια και η ομάδα της ελπίζουν να ενδυναμώσουν τους επαγγελματίες να δημιουργήσουν χώρους που να εμπνέουν δημιουργικότητα, αισιοδοξία και χαρά.

 

Χρώματα για σχολεία και φροντιστήρια με πρωταγωνιστή το Brave Ground

 

 

 

χρωματα για σχολεια

 Οι χώροι που φιλοξενούν μαθητές πρέπει να προσφέρουν ισορροπία, θετικότητα και σταθερότητα. Επτά βασικοί παράμετροι συμβάλλουν στην αύξηση της μάθηση έως και 16%. Το χρώμα είναι ένας από αυτούς. Με τις ήρεμες και ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους, όπως το Brave Ground, να δίνουν θετική ενέργεια και να επικρατούν. 
 

 

Τα σύγχρονα γραφεία βάφονται με Brave Ground


 

 

 

τι χρωμα να βαψω το γραφειο

 

 

Γραφεία όπως τα λογιστικά, τα δικηγορικά ακόμη και τα ιατρεία που δέχονται καθημερινά πολύ κόσμο χρειάζεται να έχουν υψηλή αισθητική. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη εντύπωση που δημιουργούμε επηρεάζει, συνειδητά ή μη, την άποψη και την στάση που έχουν οι άλλοι απέναντι μας. Εάν λοιπόν εκτιμάτε το έργο σας και τους πελάτες σας,   επιλέξτε το γραφείο σας να έχει χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας, του κύρους, της καθαριότητας. Μια απόχρωση με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και το Brave Ground.
 

 

Χρώματα για νοσοκομεία που εκπέμπουν θετική ενέργεια

 

 

χρωματα για νοσοκομεια

 

 Στους χώρους της υγείας το χρώμα καλείται να παίξει ένα σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των ασθενών, των συγγενών τους αλλά και του προσωπικού. Επιλέγονται χρώματα που δημιουργούν περιβάλλον ήρεμο, αισιόδοξο, αγχολυτικό. Όπως είναι το Brave Ground και η παλέτα χρωμάτων Earth Colors.

 

 

Δυναμικοί συνδυασμοί χρωμάτων για ξενοδοχεία με προσωπικότητα


 

 

τι χρωμα να βαψω το ξενοδοχειο

 

Το χρώμα είναι ένα από τα πιο δυνατά και ορατά στοιχεία σχεδίασης ενός ξενοδοχείου και οι αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη του. Επιλέγοντας χρώματα και συνδυασμούς για ένα ξενοδοχείο στην πραγματικότητα πλάθουμε και την προσωπικότητα του. «Χτίζουμε» την πρώτη εντύπωση των επισκεπτών μας. Για το 2021, η Dulux με το Brave Ground και τις παλέτες του προσφέρουν ατελείωτους συνδυασμούς χρωμάτων για κάθε ξενοδοχείο, όποια και να είναι η προσωπικότητα και το στυλ του. Σε εσάς μένει να επιλέξετε τους συνδυασμούς χρωμάτων που θα κάνουν το χώρο σας ξεχωριστό, ελκυστικό, αξέχαστο και ευχάριστο για τους πελάτες σας.
 

Σε ποια προϊόντα διατίθεται το Brave Ground;

Μπορείτε να βρείτε το Brave Ground και τις αποχρώσεις των 4 παλετών σε πλαστικό χρώμα για τοίχους εσωτερικούς, ακρυλικό χρώμα για εξωτερικούς τοίχους, ριπολίνη για μεταλλικά και ξύλινα έπιπλα ή και διακοσμητικά στοιχεία.

Όλα τα χρώματα παρασκευάζονται στο κατάστημα μας,  Α. Παπανδρέου 30, Χαλάνδρι,  στη χρωστική μηχανή της ΒΙΒΕΧΡΩΜ – AKZO NOBEL. Επισκεφτείτε τη σελίδα Vivechrom για να δείτε όλα τα προϊόντα της. 

 

Πηγές
https://www.dulux.co.uk/en/dulux-colour-year-2021
https://colourfutures2021.com/br/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0360132315000700?via%3Dihub
 

Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να σας εξασφαλίσουμε την κορυφαία εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας. Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και κατά επέκταση τις ρυθμίσεις σας.
espa